Arkadaşımın restoranı var ve bu durumla daha öncede karşılaşmışlar. Bir yılda 8 milyon lira vergi ödemelerine rağmen denetlemeler hep devam etti. Ben bu konunun destekçisiyim. Kuru pasta alıp ekmek fişi kesen esnafı da denetlesinler. Sahte fatura ile işlem yapan büyük holdingleride denetlesinler. Büyük holdinglerin işsizlik oranını azalttığı ve yüzlerce kişinin evine ekmek götürdüğünü hesap edersek vergiden önemlidir bu durum benim nezdimde. Bu tamamen benim şahsi fikrim. Büyük holdingler yıl sonunda vergi matrahına göre araç - iş - arsa yatırımları yapıyorlar ve bunları vergiden düşüyorlar bu gayet normal bir durum. Şöyle izah edeyim benim 1 milyon₺ kdv'm çıktı fakat ben gidip 3-4 adet iş makinesi alıp sadece bu tutar kadar kdv ödeyeceğime gider gösterip bunu düşebiliyorum. Gider olarak personel ödemeleri, taşeron ödemeleri gibi şeyler gösterilip vergiden düşülebiliyor. Daha sık denetlemeler olmalı. Her firmanın kapısı çalınmalı fakat bu ödenen vergiler düzgün yerlere harcanmalı.
Bende katılıyorum. Nedense bunu savununca esnafa mı göz diktin oluyor adım. Ama olması gereken bir şey sonuçta. Sırf imkanı var diye yüzbinlerce lira vergi kaçırdıkları için ödeyene daha fazla yük biniyor