Sanayiciler güzel para kazanıyor, evet.
Bahsettiğiniz sürede bahsetiğiniz mülkleri alabilir mi, bilemedim, yine de fazla geldi. Ama sanayiciler hiç olmadığı kadar kazanıyor son yıllarda.
Çok fazla tanıdığım çocuklarını iyi liseler yerine çıraklık okullarına göndererek sanayide iş öğretmeye başladı.
Yakın zamanlarda bir kaporta işçiliğine şahit oldum.
Tüm boya, çamurluk vs parçalarını müşteri aldı getirdi teslim etti. Usta 1 hafta uğraştı arabayla ve 25 bin lira işçilik aldı. Tabii ki bu sürede uğraştığı tek araba bu değildi.
Bir başkasının arabası yarım motor yedi gibi oldu. Yine tüm parçaları alıp teslim ettik 1 hafta uğraştı, 35 bin lira işçilik aldı usta. Tabii ki bu sürede uğraştığı tek araba bu değildi.
Elektrikçiye gidiyorsunuz tüm malzemeleri alıp veriyorsunuz 1 gün kalıyor araba ertesi gün 8 bin lira fatura çıkarıyor.

Sözün özü evet, sanayiciler çok güzel para kazanıyor şu zamanda. Fatura yok, kart yok, vergi yok. Temiz kazanç. Dükkan kendininise eğer, sigortalı çalışanı yoksa ne ala. Eşi dostunu yeğenini çalıştırıyor yanında, devlet okullarından stajer gelirse sigortasını devlet ödüyor zaten. Çok temiz iş.

He gelelim bunlar hak mı değil mi kısmına, onu biz bilemeyiz.
Sonuçta adamın kaç yıllık emeği ve zanaati de söz konusu. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.