aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gelen yazılımcı oldu.
30 günde yazılımcı ol diye kursa giren herkes kendini yazılımcı sanıp sektöre atılıyor.
LinkedIn'de çok da iyi olmayan bir firmaya bile 15 dakika içinde 100 başvuru geliyor. Çoğu kişi ilanı okumadan başvuruyor ve gerçekten istenilen nitelikleri karşılayan adaylar, başvuru fazlalığı nedeniyle eleniyor olabilir; çünkü tüm başvurular detaylıca incelenemiyor.
Yaklaşık 10 yıldır bu sektördeyim.
Maalesef yazılım sektörü dünyada büyük bir düşüşte. Bunun, yapay zeka ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ama en çok da pandemi sırasında ve sonrasında değişen alışkanlıklarımız etkili oldu.
Pandemi döneminde birçok firma balon gibi büyüdü. "Sektörde açık var" denildikçe piyasaya bir sürü yazılımcı girdi. Örneğin, Getir firması geçtiğimiz günlerde toplu işten çıkarma yaptı. Bunun gibi birçok firma işten çıkarmalar yapıyor.

Dünyadaki yazılımcı iş ilanlarıyla ilgili bir paylaşım:
🔗 LinkedIn Post
Valla sonradan ben de aynı şekilde hiç uğraşmak istemedim nasıl olsa rele işlerim ve medya bilgim olsun v.sMüsait oldukça unity ya da unreal engine ile vakit geçiririm diye düşündüm. Yani amacım o işten para gelsin değilde daha çok öğreneyim eğleneyim v.s belki ciddi öğrenirsem paraya dökerizde v.s
Yani onun dışında şuanlık hiç girmeyeceğim herhangi birşeye dediğiniz gibi cidden düşüşte duruyor oyun geliştirmeyi ise zevk eğlence olsun amacıyla takılırım sanırım sadece.