mecerak48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, yaklaşık 4 senedir profesyonel olarak unityde oyun geliştiriyorum. Fakat artık sektörde ki maaş miktarı geçinmeme yetmiyor. Bende bu durumdan sıkıldığım için alan değiştirmek istiyorum. Fakat mobil mi yoksa web backend mi karar veremedim açıkcası. Mobil içinde swift düşünüyorum. Web backend olarak ne yapabilirim hiç bir fikrim yok açıkcası. Fikir vermesi açısından yardımcı olabilir misiniz? çok mantıklı bir hareket olur mu alan değişimi acaba?
PikkyMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de konu sahibi izni ile bir soru sorayım

Html css dil değil ama biliyorum css kütüphaneleri bilmem + olarak C# win forms bilgim var. Şimdi farklı alanlara yönelmek istedim yapayzeka web ya da ios yorumlarda dendiği gibi hangisini önerirsiniz geleceği açık iş bulma imkanı yüksek olan hangisi?
İos derseniz PC yi satıp mac almam gerekiyor PC min değeri 45 50K civarı şuan ha 2. el ne kadar'a satarım emin değilim. Web derseniz asp net core ile backendide halleder web yaparız ya da yapay zeka önerilerinizi alabilirim...
önüne gelen yazılımcı oldu.
30 günde yazılımcı ol diye kursa giren herkes kendini yazılımcı sanıp sektöre atılıyor.
LinkedIn'de çok da iyi olmayan bir firmaya bile 15 dakika içinde 100 başvuru geliyor. Çoğu kişi ilanı okumadan başvuruyor ve gerçekten istenilen nitelikleri karşılayan adaylar, başvuru fazlalığı nedeniyle eleniyor olabilir; çünkü tüm başvurular detaylıca incelenemiyor.
Yaklaşık 10 yıldır bu sektördeyim.
Maalesef yazılım sektörü dünyada büyük bir düşüşte. Bunun, yapay zeka ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ama en çok da pandemi sırasında ve sonrasında değişen alışkanlıklarımız etkili oldu.
Pandemi döneminde birçok firma balon gibi büyüdü. "Sektörde açık var" denildikçe piyasaya bir sürü yazılımcı girdi. Örneğin, Getir firması geçtiğimiz günlerde toplu işten çıkarma yaptı. Bunun gibi birçok firma işten çıkarmalar yapıyor.

Dünyadaki yazılımcı iş ilanlarıyla ilgili bir paylaşım:
🔗 LinkedIn Post