Elly adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@boraakbay; yazdıklarınız çok bilgilendirici olmuş. Çok teşekkürler. Ben 2022den beri şirket kurmak istiyordum ama müşterim ve devamlı bir gelirim yok. Bağkur ödemesi beni hep durdurdu.Bu yüzden birkaç ayda bir aldığım ufak tefek işlerle sınırlı kaldım. Böyle bişey olduğunu bilmiyordum. 1 yıl demek muafiyet var. Yaş 33 bundan dolayı vergi muafiyeti olmaz belki ama bağkur ödemesi olmaması avantajlı.Konu sahibinin izni ile müsade ederse ben de bişey sormak istiyorum. Dijital pazarlama da müşteriye teklif sunmaya çekiniyorum. Küçük ve büyük bir iş için. Şirket olunca teklif sunabilmek mi yoksa şirket olmadan teklif sunup garantiye aldıktan sonnra mı şirket açmak mantıklı?
Sadece kendi fikrimi söylüyorum şu noktada, ben olsam önce şirketi kurup ondan sonra teklifi sunarım. Böylece iş size kalmasa dahi şirketinizin kuruluş tarihinden sonra geçen süre ilerlemiş olacaktır, böylece ileride "X konusunda şu kadar sene tecrübe" denen ilanlara başvururken daha rahat edersiniz. Ama dediğim gibi sadece benim bakış açım bu, sonuçta şirket sürdürmenin de maliyetleri var, bunları göze alabiliyor olmanız gerekir bu şekilde ilerleyebilmek için. Genç girişimci statüsünde olmak için şirket sahibinin 29 yaşından gün almamış olması gerekiyor, onu da hatırlatayım

Dipnot: Kesinlikle bu konuda uzman değilim, kendim de şirket kuracağım için (Limited Şirketi) yaptığım detaylı araştırmaların sonuçlarını paylaşıyorum.