Merhaba hocam
1- öncelikle yurtdışına satış yapacaksanız ithalat değil ihracat yapacaksınız bundan da 3 kural var birinci kuralımız gönderdiğiniz ürünler 15.000 Euro yu geçiyorsa bu kargo başına olana tutar o zaman mecbur bir gümrükçü ile anlaşacaksınız işlemlerinizi o yapacak başka çareniz yok gümrükçüye de işlem başına ödeme yapacaksınız. 2 kural ürünleriniz 15.000 Euro ve 250 kg altında ise bunu da ETGB li bir biçimde gönderebilirsiniz bu da online gümrükleme demek sadece e arşiv fatura etgb beyannamesi ve çeki liste hazırlamanız bunlar basit kolay bir şekilde hazırlanabilir ekstra bir gümrükçüye ihtiyaç duyulmaz. 3 seçenek benim ürünlerim ucuz en fazla 150-800 usd arası derseniz bunların hiç biri ile uğraşmadan yurtdışında Express kargo ile gönderebilirsiniz bu konuda ben yardımcı olabilir. Bu kargo da hiç bir gümrük işlemi yapılmaz direk alıcının kapısına kadar teslim edilir.
2- evinizi gösterebilirsiniz bunda bir sorun yok isterseniz sanal ofiste kiralayabilirsiniz.
3- Kargo ücretleri başlangıçta pazaryerinin anlaşmalı kargolarını kullanın bunlar 60tl +kdv şeklinde başlar
4- Yurt dışına kargo gönderme işini ben yapıyorum 1 desi 13 usd düşük dediler uygun fiyatlar veririm 30 desi üsttü olursa çok daha uygun fiyatlar verebilirim.
5- 6-7 bin tl tutar gibi yazılar yazılmış bu kadar çıkmaz muhasebeci farkı burada ortaya çıkıyor 3-4 bini geçmez burada e imza e tebligatlar dahil fiyatlar sahış şirketini interaktif vergi dairesinden kendinizde kurabilirsiniz daha sonra muhasebeci ile anlaşırsınız
6- 2 yıl Bağkur ödenmez 30 yaşını doldurursan bu hak biter 2 yıl 200 bine kadar gelir vergisi ödemezsin