merhaba arkadaslar
derealizasyon hastalıgı hakkında bılgısı olan varmı uzun yıllar derealizasyon problemı yasıyordum ve kurtuldum!
kısacası derealizasyon "
Derealizasyon, bir kişinin çevresindeki dünyayı gerçek olmayan ya da yabancıymış gibi hissetmesi durumudur. Kişi, etrafındaki nesneleri ya da insanları normalden farklı, distorte (bozulmuş) bir şekilde algılayabilir. Bu durum, çevreyi bulanık, uzak, ya da rüya gibi hissettirebilir. Derealizasyon, sıklıkla anksiyete, stres, travma, depresyon gibi ruhsal durumlarla ilişkilidir ve genellikle bir kişinin ruhsal sağlığındaki bir bozukluğun belirtisi olarak ortaya çıkar.
Derealizasyon, genellikle depersonalizasyon (bireyin kendisini yabancılaşmış veya dışarıdan bir gözlemciymiş gibi hissetmesi) ile birlikte görülebilir ve bazen bu iki durum bir arada "depersonalizasyon-derealizasyon bozukluğu" olarak tanımlanır.
Kişi, kendisini ya da çevresini gerçek dışı olarak hissedebilir, fakat genellikle bunun geçici bir durum olduğunu fark eder. Yine de, bu hisler uzun süre devam ederse, profesyonel bir yardım almak faydalı olabilir."
bu lanet hiss bende yaklasık 10 yılı aşkın vardı ama sonunda yendim.
bunla alakalı da bir web sitesi açtım "
www.derealizasyon.com "