nasirjones adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Ankara'nın neresinde oturuyorsunuz? Doğma büyüme Ankaralıyım Ankara'da hiç taksi problemi yaşadığımı bilmem. Tuşa basarım ya da telefon ederim gelir.
İçtiğim çayı püskürttüm yemin ederim. Emekten ODTü'ye döneceğim. 3 taksi de "ODTÜ neresi" diyip, Ankara turu attırmaya çalıştı. Üstelik hepsi durak aracı, bir tanesini durağın içerisinden kendim aldım. Durağa bunu söyleyince, adamın ağzından "Muhammed, Allah belanı versin" lafını duydum. 5 senem geçti ODTÜ'de. Bir tek pozitif taksi maceram olmadı.

webgiller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunca zaman taksicilerle çok problem yaşadım. Az kazıklanmadım, sürekli mağdur oldum ya da sudan sebeplerle değişim saatine denk geldiğim için alınmadım.
Bir deneyim, ne olacak ki? dedim ve uygulamaya girdim. İki dakikada hesap açtım. Ankara civarında oturuyorum, sigaram bitmişti ve gece saatiydi. En yakın petrol istasyonu 3-4 km ötedeydi. Bir deneyim dedim, ancak ilk defa denediğim için biraz da tedirgindim.
Sistem, 1-2 dakika içinde en yakın sürücüyü buldu ve gidiş-dönüş için 95 TL ücret çıkardı.
Aracı süren genç bir çocuktu; üniversite okumuş, güzel giyimli ve kendini oldukça geliştirmiş bir arkadaştı. Rahat rahat sohbet ederek gittik, geldik, sigaramı aldım eve kadar bıraktı.
Uzun lafın kısası, Oğuz Bey bizi bu dertten kurtardığı için kendisine minnettarım! 😃
Taksi Türkiye'nin her yerinde sorundur. Bazen gelmez. Bazen sen gelsin istemezsin. Bazen de keşke korsan numarası falan bilseydim dersin. Kimi zaman sigara koklarsın, kimi zaman konuşmak istemediğin bir adamın nereden cezevine girdiğini dinlersin, kimi zaman taksicinin sanki son 25 senedir mağaradaymış gibi dünyadan bir haber yolu senle öğrendiğini görürsün. Takside neyin nasıl olacağına daima taksici karar verir. Sen müşteri değilsin, bir misafirsin ve her talebin senin taksiden atılmana gerekçe doğurabilir. Bu bir gerçeklik. Adam sen taksideyken yakıt almaya ya da taksi sahibine parasını vermek için gitmeye karar verebilir. Sana söylemek zorunda bile değil. Çevirme var, ehliyetim yok diyip yoldan dönen taksici bile gördüm.

Evet, İstanbul'da bu çok daha abartılı. Taksimdeki taksileri polise şikayet edeceğinle uyar, polisi kendi ararlar. Adamlar o kadar rahat ki, Taksicileri ekmeğinden edecek her şeye yatırım yapasım var. Bazı taksi durakları, durak olarak herkese düşman gibi hizmet verirler. Taksi düzeninin Türkiye'de değişmesi gerek.

Şu anda Dünya'da turist soymaya çalışanlar kategorisinde Türkiye'deki taksiciler zirveye oynuyor. Adamların anlattığı hikayeyi savunamıyorum bile.