Aşağıdaki şema, XenForo’da ana kategori ve alt kategori (forum) oluşturma sürecini adım adım göstermektedir:
+----------------------+| XenForo Yönetim Paneli |+---------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| Sol Menü → Forum / Düğümler |+---------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| [Yeni Kategori Ekle] | ← Ana kategori oluşturma+---------------------------------+ │ ▼+-------------------------------+| Kategori Adı, Açıklama, Ayarlar|+-------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| Ana Kategori Oluşturuldu |+---------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| [Yeni Forum Ekle] | ← Alt kategori (forum) oluşturma+---------------------------------+ │ ▼+-----------------------------------------------+| Forum Adı, Açıklama, Ayarlar, Üst Kategori Seçimi|+-----------------------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| Alt Kategori (Forum) Oluşturuldu|+---------------------------------+Adım Adım Açıklama:
  1. Yönetim Paneline Giriş:
    XenForo yönetim panelinize giriş yapın.
  2. Forum / Düğümler Bölümü:
    Sol menüde “Forum” veya “Düğümler (Nodes)” kısmına tıklayın. Bu bölümde forum yapınızın tüm kategorileri ve forumları yer alır.
  3. Yeni Kategori Ekle:
    Ana kategori oluşturmak için “Yeni Kategori Ekle” seçeneğini seçin.
    • Burada kategori adı, açıklaması ve diğer ayarları belirleyin.
    • Kaydet butonuna basarak ana kategoriyi oluşturun.
  4. Yeni Forum Ekle (Alt Kategori):
    Alt kategori (forum) oluşturmak için “Yeni Forum Ekle” seçeneğine tıklayın.
    • Forum adı, açıklaması, ayarları gibi bilgileri girin.
    • Önemli: “Üst Kategori Seçimi” kısmından, bu forumun hangi ana kategori altında yer alacağını belirtin.
    • Ayarları kaydedin.
  1. ChatGPT
https://chatgpt.com/share/67b39c38-a160-8002-9981-56a32efc8737