Aşağıdaki şema, XenForoda ana kategori ve alt kategori (forum) oluşturma sürecini adım adım göstermektedir:
+----------------------+| XenForo Yönetim Paneli |+---------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| Sol Menü → Forum / Düğümler |+---------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| [Yeni Kategori Ekle] | ← Ana kategori oluşturma+---------------------------------+ │ ▼+-------------------------------+| Kategori Adı, Açıklama, Ayarlar|+-------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| Ana Kategori Oluşturuldu |+---------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| [Yeni Forum Ekle] | ← Alt kategori (forum) oluşturma+---------------------------------+ │ ▼+-----------------------------------------------+| Forum Adı, Açıklama, Ayarlar, Üst Kategori Seçimi|+-----------------------------------------------+ │ ▼+---------------------------------+| Alt Kategori (Forum) Oluşturuldu|+---------------------------------+
Adım Adım Açıklama:- Yönetim Paneline Giriş:
XenForo yönetim panelinize giriş yapın. - Forum / Düğümler Bölümü:
Sol menüde Forum veya Düğümler (Nodes) kısmına tıklayın. Bu bölümde forum yapınızın tüm kategorileri ve forumları yer alır. - Yeni Kategori Ekle:
Ana kategori oluşturmak için Yeni Kategori Ekle seçeneğini seçin.- Burada kategori adı, açıklaması ve diğer ayarları belirleyin.
- Kaydet butonuna basarak ana kategoriyi oluşturun.
- Yeni Forum Ekle (Alt Kategori):
Alt kategori (forum) oluşturmak için Yeni Forum Ekle seçeneğine tıklayın.- Forum adı, açıklaması, ayarları gibi bilgileri girin.
- Önemli: Üst Kategori Seçimi kısmından, bu forumun hangi ana kategori altında yer alacağını belirtin.
- Ayarları kaydedin.
- ChatGPT
https://chatgpt.com/share/67b39c38-a160-8002-9981-56a32efc8737