lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ankara'da yaşıyorum, sincan organize, yenikent sanayi, ivedik, ostim, gersan, gimat, atb, başkent, şaşmaz, oto88, kazan nereye giderseniz gidin binlerce iş yeri görür tanırsınız kaçak çalıştıran. Ki abartmadan söylüyorum bu ülkede ne kadar şantiye varsa kaçak işçi çalıştırıyor.

Umarım bahsettiğimiz ülkenin Türkiye olduğunun farkındasınızdır. Ülkenin %50'den fazlası asgari ücretle çalışıyor ve asgari ücret açlık sınırının altında. O yüzden işine gelmez ise çalışmasın diye bir durum yok bu ülkede, sevdiği işi, işine gelen işi yapan kesim ciddi derecede azınlıkta.

Biz kavga ederek çıksın demiyoruz, ama sussun da demiyoruz, arkadaş bir insan, bir işçi. Bir cansız varlık değil. Baş kaldırması gerekilen yerde susunca aynı sizin de dediğiniz gibi onu buyrun iktidara sorun misali, buyursun iş verenine sorsun.

Velhasıl kelam 3 yıl boyunca yaptığı işi bir yerlerine takmayıp ne yapıyorsa yapsın denildiyse, iş yükü hafifletilmeyip mesai ücreti dahil hariç fark etmez haftasonu bile çalıştırıldıysa, iş sözleşmesinde de "eğitim videosu" yok ise, o eğitimi iş sahibine vermesine hiç gerek yok. Nasıl 3 yıl ne yapıyorsa yapsın hesabı olduysa, o da ne yapıyorsa yapsın hesabı yapma hakkı var.

3 yıl boyunca aklına adamın yaptığı iş gelmemiş, 3 yıl sorulmamış ilgilenilmemiş, arkadaş işten çıkacağı zaman mı akıllarına gelmiş?

Arabulucu ile de çözülecek diye bir durum yok. Arabulucuyu iş veren red eder ise çalışan arkadaş 4-5 yıl boyunca 3 yıldır yaptığı mesaileri, yapmadığı izinleri, alamadığı hakkı kanıtlamak ile uğraşır.

Forum bir yardımlaşma camiası, bir mafya iletişim aracı değil. Atıp tutmak ile alakası yok, bekarın da karı boşamasıyla hiç alakası yok. Hayırlı geceler
Öncelikle kötü iş deneyimleriniz için üzgünüm. Umarım bir gün işten ayrılırken düzgün ayrılmayı başarabilirsiniz. Size tavsiyem siz bir yerde çalışmayın becerebiliyorsanız işveren olun. En iyisi olun. Bizde sizi alkışlarız.

Bana soracağınız ülke sorunları sorularınızı buyurun sorumlularına sorun ülke açlık sınırıdır vs. Siyaset yapmanıza gerek yok.

Konudaki son yorumumdur, gerilmeye gerek yok. Arkadaşın bir sorunu var herkes gibi bizlerde içimizden geçeni yazdık. İnşallah istediği gibi olur.

Mafya iletişim aracı olarak düşündüren nedir onuda anlamadım. Arkadaş hakkında hayırlısı olsun. Size de iyi geceler dilerim.

Forum yardımlaşma camiasıdır, her yoruma açık olmak gerekir. Kişisel algılamayın, genel yorumumdur.

Allah herkesin kalbine göre versin.

Alıntı yapmazsanız sevinirim cevabınız sizde kalabilir. Takip etmek istemiyorum.