Server kayıt yaptirman daha iyi olur. Direnç kayitta telefon içi alıyor ve anakarta müdahale yapiliyor. Direnç kayitta sıfırlama sorunu var. Sıfırladiginda imei gider. Guncelleme sorunu olmuyor. Server kayıtta hiç sorun yaşamazsın.
Çözümler; cihazına, cihazda kullanılan işlemcilere göre değişen bir durum olmakla birlikte, ben daima yazılımsal çözümlerle bu konunun halledilmesinden yanayım. (Bu işlem kimi cihazda sıfırlama ve güncellemele ile sıkıntıya girsede, kimisinde sıfırlama ve güncellemeleri almaya devam eder)
Direnç işlemi denen şey, ana kartınızın belirli bir bölümünde kesme işlemi yapılarak, fabrikasyon eklenmiş bir direnci çıkartmak veya yerine farklı bir direnç oranı ile değiştirmek. Dolayısıyla ben hiçbir zaman için cihazınızın içinin açılıp içerisinde bu işlemin yapılarak hiçbir sorun olmayacağına ikna olamam.
En sorunlusu direnç bence, iyi birinin yapması gerekiyor. En ufak bir hatada donanımsal ve yazılımsal sorunlar yaşayabiliyorsun. NFC çalışmıyor mesela, telefonun ana kartında işlem yaptırmak aşırı riskli.
Cihazınıza server ya da yazılımsal kayıt oluyorsa onları yaptırmak en doğrusu olur. Fakat aradaki fiyat farkı çok olduğu için risk almak istiyorum diyorsanız direnci de tercih edebilirsiniz.
Hepinize de teşekkür ederim hocam server kayıtta güncelleme ve sıfırlama da sorun çıkarmı misal direnç kaydı atan adam 1 yıl benim garanti kapsamımda diyor tabikide bende karşıyım cihaz 1 defa açıldımı sıkıntı çıkacak