direk eski yöntem daha mantıklı o zaman gözde hiç kalite farkımı olurmuş insanları resmen riske atıyorlar.
Hocam aslında göz kalitesi değilde göz yapısı denilmek istenmiş olabilir. Yanışlık olmasın. Evet makine farkı ne yazıkki var ve bu çoğu durumda kişi seçimi değil cerrah seçimi oluyor. Farklılık olmasınbın sebebi her ne kadar teknolojik ilerleme olsada asıl sebep göz yapısı. Gözün kalitesinden kastedilen kornea inceliği kalınlığı, retinanın durumu, gözün tembellik durumu, göz kapağı kaslarının durumu, göz içi ayda arkası ödem gibi vs. vs. liste uzayıp gider. Yani her hasta her makine ve yöntem ile tedavi edilemiyor. Her hastalığın ve bulunduğu evrenin yapısıan göre ne yazıkki müdahele yöntemide değişiyor. Ben 15 yıl önce ilk CCL tedavisi önerdiklerinde 12Bin tl idi o zamanın parası ile. Şu an 45-50 çeken var aynı işleme ancak gel görki şu an bu tedavi ne yazıkki benim ve benim gibi ileri durumda olan hastalar için eçerli değil. BEnim şu an kornea nakli ve sonrasında tedavi süreci dahil yaklaşık 300bin TL Gerekiyor ki bu bu yıl tedavi yaptırabilirsem. Seneye 1.5 kat daha artıcak. Ne yazıkki bu bütçeyi zaten benim karşılamam imkansız yani bu şekilde hayatta kalmaya çalışmaya devam. Yurtdışında aynı hatta daha gelişmiş yöntemler mevcut ve oraların gelir durumlarına göre çok makul fiyatlarda bu işler fakat ne yazkki bizim ülkemizde göz ve diş gibi çok önemli sağlık hizmetleri gerçekten ateş pahası.