Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum bende göz mağdurlarındanım göz tembelliği var maalesef yetişkin olduğumuz için şu aşamada tedavisi yok . Hayatımı şuan için gayet iyi idame ettiriyorum araç kullanımı vs sorun yok zaten çocuklukta olan bir şey benimkisi. Bende de astigmat ve miyop var şuan 3 numara civarlarında gözlük kullanıyorum Merak ettiğim keretekonus rahatsızlığı sizde sonradan mı oldu yoksa doğuştan gelen bir durum mu dikkat edilmesi gereken hususlar var mı bu rahatsızlığa yakalanmamak için tecrübelerinize dayanarak bilgi almak isterim sizden sakıncası yok ise. Bu arada çok geçmiş olsun yüce rabbim tez zamanda şifa versin hocam.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Sizede çok geçmiş olsun.

Keratakonus genetik olarak aile bireylerinden aktarılmakla birlikte sonradan da gözün tabiri caizse hor kullanılması ile de gelişebilen bir hastalık. Özellikle renkli gözlerde çok daha sık görülüyor. Benimkide hem renkli gözün olması hem de aile bireylerinden anne tarafından genetik aktarım söz konusu. İster genetik aktarım ister sonradan olması olsun erken tanı ile çok arahat atlatılabiliyor.

Genetikte olmasa dahil herhangi bir birey bu hastalığa yakalanabiliyor. Genellikle genç yaşlarda ortaya çıkıyor 20 yaş altlarında ve sürekli olarak ilerliyor müdahale edilmez ise. Berlirli yaş aralığında ilerleme çok yavaş iken belirli bir yaş aralığında adeta sıçrama yaşıyor. Örnk: 15-20 yaş arası senede yüzde 10 ilerlerken 25 yaşlarda senede yüzde 30-40 artabiliyor. Özellikle gözün sürekli bastırılması, ovalanması, sürekli şiddetli rüzgara marız kalması gibi fiziksel etmenler özellikle hastalığım ilerlemesinde çok etkili oluyor

Aile bireylerinden birinde bu hastalık mevcut ise özellikle büyük çocukda varsa küçük kardeşlerde olma ihtimali nerydese 3/2. Eğer aileden birinde yada dede nine gibi atalarda bu hastalık mevcutsa kesinlikle düzenli olarak aile bireylerinin özellikle çocukların her yıl en az bir kere gidip keratakonus başlangıcı olup olmadığı kontrol ettirilmeli.

Gözlerinize dikkat edin arkadaşlar. Görmenin değeri paha biçilemez..