byaxios adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbul kart çıkartman lazım bazı bölgelerde otomatları oluyor hatırlamıyorum ama 150 200 civarı bişeydi para atıyosun ordan yada uygulamadan istediğine biniyorsun. Haritalardan bak başvuru noktası nerde diye. Yada bi bilene sor. Bu arada Movit uygulamasını indirmeni öneririm benim işimi çok kolaylaştırmıştı ordayken sana neye nerden bineceğini gösteriyor. Ulaşım iyiydi her türlü imkan var ortalama 15 20 liraya gidiyosun. Kredi kartıda geçiyor tabi.
globaltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Toplu taşıma kullanmayı öğrendiğin zaman, yaşam daha çok kolaylaşır.
Özellikle metro ve metrobüs güzergahlarını öğrenmeye çalış İstanbul'da taksi maliyeti belini büker
Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbulda yaşanmaz bu arada. Mümkünse gezmeye bile gelinmemeli buraya. Biz mecburiyetten gidemiyoruz doğma büyüme buralı olunca tüm eş dost akraba herkes burda en önemlisi iş burda istesen de gidemiyorsun işte.
Serhat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öğrenci Akbil’i alman gerekiyor
Çoğu güzergahta otobüs, metro var Google, iett sitesinden bakabilirsin

takıldığın yer olursa bana özel mesaj gönderebilirsin
Bip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google Haritalar toplu ulaşım yol tarifi kısmını her zaman kullanın. Kaybolmazsınız.

BartogGM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kartla uğraşmanıza gerek yok. Öğrenci iseniz kart çıkartın yoksa direkt istanbulkart kullanın. Qr ile ödeme işini halledersiniz. Ulaşım için de moovit kullanın. Google maps metrobüs ve vapur bilgisi eklemiyor genelde.
Baykush34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ankara'dan İstanbul'a 1 saatte gelinir ama Kartal'dan Fatih'e 1 saatte gidemezsin.
cemvrs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ankara istanbul 1 saat mi
Baykush34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla YHT ile benim arkadaş 1 saat 40dk kadar bi süreyle geldi
looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Metropoller dışında iş imkanı maalesef ülkede yok gibi. Ancak metropoller de adamı yer. İstanbulda Ailen çevren hazır ev sermaye meslek vs yoksa harcanır gidersin. Ben 1998de gittim havamı aldım. O zamanki hali şimdikinden 1000 kat iyiydi, ona rağmen istanbul kurtlar sofrasıydı.

Hayatımı kazanacağım derken ahaytını tüketirsin.
Doğma büyüme istanbullu olup da deniz görmemiş, müzeye gitmemiş insanlar var. İşe gitmek için yürüdüğün istiklal caddesinden bile bıktığımı hatırlıyorum.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. update vermek istedim. ulaşımları öğrendim heryere o kadar kolay gidebiliyorumki ya metro ya tramvay çok hızlı bir yerden bir yere gidebiliyorum.

Ben üsküdar tarafında kalıyorum pek gezme imkanım olmadım şişli,sultanbeyli,bulgurlu taraflarına geçtim falan. ulaşım bana o kadar pahalı gelmedi çok ucuz istanbula göre yemeklerde keza boğaza veya denize yakın değilsen uygun yerleri bulabiliyorsun. yavaş yavaş tutunuyor gibiyim buraya