Tam bu kış rahat ediyorum derken. Hükümetin elektrik faturalarında kota koyması ile soba yolu tekrar göründü.
Evet arkadaşlar tam 13 yıldır bizde soba yakıyorduk. Ta ki bu seneye kadar.
Isı boyası diye bir şey icat edilmiş. Bildiğimiz doğalgaz peteklerin arkasını ısı boyası ile elektriğe bağlayıp peteği ısıtıyor dediler.
Tam 6 adet petek ısı boyası işlemi uyguladık ve sonuç tatmin edici.
Son baharda elektrikli ısı boyası 6 petek yerine 3 petek yaktık. Ve halen elektrik ile ısınmaya devam ediyoruz.
3 petek için 3 ay fatura ödedik.
1. Ay 10 günlük çalışma için normalde gelen elektrik faturamiz 600 - 700 TL arasında idi. 10 günlük peteklerle birlikte ilk fatura 2400 civarında ilk ay faturası.
2. Ay Aralık faturası 6800 TL elektrik faturası geldi . 3 petek 7/24 elektrik ile çalışır vaziyette.
3. Ay Ocak ayı faturasi 7350 TL ödedik.
4. Fatura bu ayın 20sinde gelecek ve elektrik kurumumuz bize bir bildirim kağıdı göndermiş.
5 kW kotasını aştığıniz için serbest tüketici konumunda ve aynı zamanda zamdan etkilenen abone olacağımızı ifade ettiler.
Bu zam sanırım %93 ile %140 ( AA haber ajansında okumuştum) arasında bir zam olacak.
Tam rahat ediyorum bu iş çözüldü. Tek odada 7 kişilik aile kış çilesi bitti derken meğer lüks olarak göründü hükümetimize ve önümüzdeki sene sanırım sobaya geri dönecez.