Merhaba,
Kışa girer girmez 1 ton kömür alıyoruz. 1 ton kömür ortalama 12-14 bin lira arasında tutuyor.
Ekimde soba yanmaya başlıyor ve Nisan ortasına kadar az veya çok olacak şekilde yakılıyor.
Ocak ortasında büyük ihtimalle her sene alınan 1 ton kömür bitiyor ve parça parça kömür alınmaya başlanıyor.
Ortalama 20-30 torba arası yine kömür alınıyor ve maliyeti ortalama 7 bin lira tutuyor.
Buna ek olarak 15-20 çuvalda odun yakılıyor ve bunun maliyetide 5 bine yakın tutuyor. Kış aylarının toplam maliyeti 25-26 bin lirayı buluyor.
Kış ayı boyunca bir yandan borç yazdırırken bir yandan da borç ödüyorum. Her sene aynı stresler.
Ayrıca sadece bir oda ısınıyor, yıkanması bile dert. Kömürün poşetlenmesi, sobanın yakılması, isi, tozu derken bir dünya eziyet.
Hocam sen nerede yaşıyorsun. 1 ton kömür 14 bin TL mi. 30 tane torba kömür normal. Muhtemelen ithal sibiryadır.
Bizim burada ton kömür 5 bin 6 bin TL civarı ama torba kömür fazla. Tanesi 275 TL civarı. Bende torba alıyorum. Her gün 1 torba yakıyorum. Bu kışı torba kömür alarak geçirdim. Doğal gaz bizim birkaç km ötedeki köyde var ama bize daha gelmedi. Aslında gelir ama köyün belediyeye bağlanması gerekiyor. Doğal gaz gelirse borç harç da olsa yaptırırım. Yok öyle bir rahatlık. Ben kalorifer yakıyorum. Ev müstakil ama yinede zor.