Çalıştığım firmadan iş yükünün fazla olması ve müdürün çocukluk arkadaşına çok daha az iş vermesi sebebiyle zamlı maaşı dahi öğrenmeden şubat ayının başında istifa verdim, iş yüküm o kadar çoktu ki 5 'de mesaim bittikten sonra evde ve hafta sonları dahi bilgisayar açıyordum. 3 yıl bu şekilde idare ettim ve en sonunda farklı bir firmadan teklif aldığım için (yazılım sektörü ve yazılım bilmediğimi bildikleri halde öğrenebileceğimi düşünerek teklif yaptılar) istifamı verdim. Müdür yıllardır yaptığım işleri öğrenmek istemedi ve iş yükümü hafifletmedi istifa verince bana yaptığım tüm işlerin ekran videosunu çekmemi ve eğitim dokumanı hazırlamamı istiyor(iş tanımımda yok) sizce bunu yapmalı mıyım o kadar alışkanlık olmuş ki hafta sonu olmasına rağmen biraz sonra çalışmaya devam edeceğim

Beni ihbar süresinde neler yapmalıyım bilgilendirir misiniz sizce salayım mı
Göreviniz ve iş tanımınız nedir? Bunlar olmadan verebileceğimiz tavsiyler doğru olmayabilir.
Örneğin iş güvenliğinde çalışıyorsanız ve işiniz başka kişileri (diğer çalışanları) zor duruma sokacak birşey ise ona göre yanıt vermeliyiz.
Eğer büro personeli (yazılım değil ama destek gibi galiba) tam anlamadım. Ama görev buysa
- Bunu anlatmam daha önce istenmedi diyerek detaya inmeden temel düzeyde bir klavuz yapabilirsin. Şu siteye giriyorsun, şu formu dolduruyorsun gibi. (EĞİTİM değil KLAVUZ)
- Ben şu şu işleri yapıyordum, şu dosyalar burada, şu sistemleri kullanıyorum
- Soru sorulursa bunun için ne yapıyorsun. Şu dosya burada, şunu şu şekilde alıyoruz diyebilirsin
Yani kısaca deneyim ve tecrübeni anlatmak zorunda değilsin ama temel düzeyde yapılan işin tanımını yapman gerekir. İş ahlakı açısından.
Önceki mesajlarından gördüğüm kadarı ile 2 senedir senelik izin hakkı tanınmıyor , Çok fazla iş yükü var hafta sonu çalışılıyor mesai verilmiyor. , Personellere iş yükü eşit dağıltımıyor.
Yani isyan etmek için biraz geç kalmışsın.
Tam tersine mesai yaparak (ve bunun ücretini talep etmeyerek) kabul etmişsin.
Görev ve iş tanımını sen bozmuşsun.