implant biraz gereksiz ve ağrılı bir süreç olur. İnvisalign(şeffaf plak) tedavisi sizin için tele göre hem daha estetik hem daha konforlu olacaktır. Muhtemelen size kısa süreçli bir ortodontik tedavi önereceklerdir. Bir ortodontiste muayene olmanızı öneririm
Evet hocam bu da önerilmişti fakat tel tedavisini o zamanki doktorum daha çok önermişti. Fakat yine de gerileme oldu, o yüzden tekrar bu tedavileri pek uygulamak istemiyorum. Bir de bu dişim biraz kırılmış yapıda kolay bir tedavi yöntemi var mı diye böyle bir konu açtım aslında
dis telinde sonra retainer takılmadı mı? benim bildiğim tedavi sonraası retainer veya plak kullanılıyor ki gerilemesin. Zikonyum kaplama diye bir şey var, sanırım sorduğun şey bu
Takıldı hocam fakat yine de gerileme oldu maalesef. Zirkonyum kaplama duydum fakat irdelemedim bir araştırayım teşekkürler
direkt dişi inceltip üzerine zirkonyum kaplayarak yapabiliyorlar ancak çoğu diş hekimi dişleri inceltmeyi son çare olarak görüyor, sağlıklı dişi inceltip kaplama yapmak istemiyorlar. implant olmayan diş için yapılan bir tedavi, titanyum yada demirden bir diş kökünü çenenize vidalıyorlar, üzerine zirkonyum diş yapıyorlar. sizin durumunuzda implant gereksiz. eğer diş yapınız düzgünse tekrar tel takmanızı öneririm. yada plak ile tedavi var, ona da bakabilirsiniz. şeffaf plak veriyorlar aslında tel tedavisinin aynısı, ancak tel görevini şeffaf plaklar yapıyor.
Evet hocam biliyorum üst yanıtta da söylediğim gibi tekrar o tedavi sürecini yaşamak istemiyorum açıkçası