Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Aynı rahatsızlığa sahibim ve yaklaşık 20 yıldır bu şekilde yaşıyorum. İleri evreninde üstü benimkisi ve şu an kornea nakli bekliyorum yıllardır sıra gelmiyor çünkü. Nadir bulunan bir şey ne yazıkki kornea. Sol göz 26 sağ göz 24 derece +4 er astigmatı var hatta daha fazla belki. %65 engel raporuna sahibim. Bir şans yılbaşından sonra Engelli KPSS girip memur olmayı deneyeceğim. Olmassa zorunlu olarak tedavi sırasını beklmeye devam.
Eğer kornea inceliğin elverişli ve kurtarılabilir durumda ise CCL dedikleri bir operasyon var hastalığı durduruyor, ardındna duruma göre lazer ile çizdirebilşr, kontakt lens kullanabilir yada gözlük kullanrak görme oranını arttırabilirsiniz. 20 yılda yaklaşık 30 doktor ve 15 hastane gezdim. Farklı şehirlerde hepsi. İçime sinen ve sinmeyenler oldu. Şu kötü yada iyi yapmıyor deyip isim vermek uygun düşmez, ayıp olur oı yüzden sadece hastane adı ve hangi doktor oldugunu yani bunlara baktırabilirsin diye öneride bulunacağım tercih senin:
1- Dünya Göz - İzmir - Prof. Dr. Zeynep Özbek
2- Veni Vidi Göz - İstanbuk - Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu
3- Göz Akademi - Denizli - Op. Dr. Sema Çivaş
4- Vizyon Göz - Denizli - Op. Dr. İbrahim Demirlenk
Tekrardan geçmiş olsun. En kısa sürede şifa bulman dileğiyle. Ameliyat düşünüyorsan br an önce tedavini yaptır, elbette maddi durum önemli. Fakat benimki gibi ileri evreye atılıp kornea nakli durumuan düşersen hayat gerçekten hoş yaşanmıyor bu evrede.