Ben tasarım işlerine ilk başladığım zaman en popüler şey manipülasyon tasarımları yapmakdı.
daha sonra rüzgarın yönü değişti logo tasarımları vs çok popüler oldu daha sonra da video motion işleri daha sonra uı ux vs..
yani rüzgarın yönü hep değişti bir şekilde adapte olmaya çalıştı insanlar adapte olan daldan dala kondu gemisini yürüttü,
olamayan da küçük balıkla idare etti, bu hayatın da kuralıdır aslında.
ama bugün geldiğimiz nokta bu zamana kadarki o ufak rüzgar değişimleri gibi değilde bir fırtına gibi her şeyi yıkan yeniden şekillendiren yeni bir şey gibi..
Artık her şey çok hızlı ve çok kolay, hiç bir şey bilmeyen bir insan birazcık araştırıp 2 satır yazı yazınca kod da yazabiliyor tasarım da yapabiliyor.
peki böyle olunca yani herkes kolayca bir şeyi yapabiliyorsa size yada bana ne gerek var ? profesyonel kavramının bir anlamı kalıyor mu ?
peki sizin gelecek planınız nedir ? hala mevcutta yaptığınız dijital işinize bağlılığınız var mı ? 5 yıl bu işi devam eder yaparım ve kazanç olarak da istediğimi 5 yıl daha kazanabilirim diyor musunuz ?
gerçekten buna inanıyorsanız Bundan tam 2 yıl önce mayıs 2023 yılında adobe generative fill aracını duyurduğunu hatırlatırım ve 2023 yılında pek çok yapay zeka gün yüzüne çıktı ve sadece 2 yılda geldiği noktaya bakın bugün video bile yapıyor...
şimdi üstüne koyarak ilerleyişini düşünerek 5 yıl sonraki halini düşünün.
bilmiyorum ben çok kaygalanıyorum bu yapay zekaya, her ne kadar işimizi hızlandırsa da, hız bir noktada pek çok şeyden de feragat etmek anlamına geliyor..