Arkadaşlar;
Bir projemizde dün birden 4-5k artış gözlemlendi. Öncelikle saldırı olduğunu düşündüm fakat aranma hacmi düşük bir kelime (700) inanılmaz trafik almaya başladı. Cpanel üzerinde çoğu ip numarasını inceledim farklı farklı şehirlerden telefon üzerinden kullanıcılar olduğunu tespit ettim. Ayrıca iletişim mail adreslerimize de konu hakkında sorular sorulmaya başlandı. Acaba dedim ilgili konu ile ilgili haber mi oldu araştırdım haber de yok zaten alakasız bir konu üzerinden bu kadar trafik olması düşündürücü..
Sonra saatlik olarak gözlemlemeye başladım geceleri azalıyor kişilerin aktif bilgisayar saatlerinde bugün de trafik yükselmeye başlıyor. 2 senedir bu konuda zaten birinci sıradaydım ne oldu da bu kadar patlama oldu anlayamadım.. Kaldı ki bugün console baktım insanlar google da konu hakkında farklı anahtar kelimelerden hit geldiğini gördüm. Hala çözebilmiş bir durumda değilim.. Garip geliyor, çünkü kon patlama yapacak konu değil ve zaten 2 senedir ilk sıradaydım.. Ne olabilir ki? Google ne deniyor yine..