LANCE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Neredeyse 20 yıldır sektördeyim.
SEO Uzmanıyım sektörel müşterilerim var haricinde Adsense ile gelir elde etmekteyim.
Kendimi kısaca tanıttıktan sonra asıl konuya geleceğim.

Forumda bir çok arkadaş görüyorum. Bir çoğundan PM istedim aynı sorunları bende yaşadım. Sorunlar şunlar:

- Web sitem sıralamadan kayboldu
- 5000 ziyaretçim vardı 100'e düştü
- Web sitem index almıyor
- Web sitem googledan tamamen yok oldu.
- Vs.vs.
- Bu üstte yazdığım sıkıntıyı yaşayan arkadaşların hepsi Google güncelleme mağduru.

Şimdi dönüp kendimize bakalım ve şu soruyu soralım : Ben bir SPAM'cımıyım?
Tabi ki değilsin. Ama Google bunu şu dönem algılayamıyor.
Nasıl algılamıyor koskoca Google? = Google şuan programatik ve yapay zeka ile birleştirilen sistemlerle yoğun bir saldırı altında. Korkma korma senin gibi yapay zeka ile 3-5 tane yazı yazıp eklemekten bahsetmiyorum. Adamlar binlerce domain alıp, otomatikleştirilmiş şekilde web siteleri oluşturup adeta Googleyi bombardımana tutuyor.

Biz kendimizi SPAM'cı gibi görünmekten nasıl kurtaracağız?
Burada altın cümle şu: Bir spamcı neyi yapamaz ? Maddeleyelim: (Sizin de aklınıza maddeler gelirse mantıklı olanları listeye ekleyelim)
- Bir spamcı web sitesine LOGO yapamaz.
- Bir spamcı tüm web sitelerine sosyal medya açıp (instagram, facebook gibi) bunları footera koyup link veremez.
- Bir spamcı hakkımızda sayfası yapamaz. Yapsa da hepsini aynı yapar. Siz şöyle yapın hakkımızda sayfasında açık url: www.siteadi.com ve Sitemin Adı şeklindeki ibareleri 2 - 3 paragrafta geçirin. En son paragrafta info@siteadi.com adresinde bize ulaşabilirsiniz gibi bir yazı ekleyin.
- Bir spamcı gizlilik politikası sayfası yapamaz. Yapsa da hepsini aynı yapar. Siz şöyle yapın gizlilik politikası sayfasında açık url: www.siteadi.com ve Sitemin Adı şeklindeki ibareleri 2 - 3 paragrafta geçirin. En son paragrafta info@siteadi.com adresinde bize ulaşabilirsiniz gibi bir yazı ekleyin.
- Bir spamcı hizmet şartları sayfası yapamaz. Yapsa da hepsini aynı yapar. Siz şöyle yapın hizmet şartları sayfasında açık url: www.siteadi.com ve Sitemin Adı şeklindeki ibareleri 2 - 3 paragrafta geçirin. En son paragrafta info@siteadi.com adresinde bize ulaşabilirsiniz gibi bir yazı ekleyin.
- Bir spamcı iletişim sayfası yapamaz. Yapsa da hepsini aynı yapar. Muhakkak info@siteadi.com şeklinde iletişim adresiniz ve bir iletişim formunuz muhakak olsun. Form önemli.

Forumda PM aldığım kişilerde ve kendi web sitelerimde ceza yiyen sitelerde genel sıkıntılar neydi?

- Footer da hala 2023 veya 2024 gibi eski tarihler olanlar
- Footer da sosyal medya ikonları olup herhangi bir adrese gitmeyen siteler veya hiç tıklanamayan ikonlar
- Footer da genel olarak çalışmayan linkler
- Hakkımızda, gizlilik politikası, hizmet şartları, iletişim sayfaları : bunların bir kaçı olmayan siteler.
- İletişim sayfasında : info@siteadi.com yerine blabla@gmail.com gibi adresler kullananlar.

Aramızda şunu diyenler olacak: Yav bunlar 10 15 sene öncesinin maddeleri. Evet haklısın. Ama şuan Google bunlara göre sitenin spam olup olmadığını algılıyor.

Sonuç : Web sitemizde bir SPAM'cının yapamadığı ve yapmasının çok zor olabileceği tüm konuları uygulayalım.

Ek Soru : Peki ceza yemiş sitemizi bu maddeleri yaparak kurtarabilirmiyim?
Cevap : Bununla ilgili çalışmalar yaptım. Evet bir nebze olsa da kurtulabiliyor ama uzun süre beklemek gerekiyor ve eski yerine tam olarak gelmedi hala beklemedeyim.

En Son Not : Üstte yazdığım tecrübeleri bir çok web sitesinde test ederek ve sonuçları izleyerek size anlattım.

İyi Çalışmalar.
Değerli tecrübelerinizi bizimle paylaştığıniz için teşekkür ederim.
Belirttiğiniz şekilde hakkımızda,gizlilik politikası ve iletişim sayfalarını hazırlayan bir web site var midir ornek olarak gösterebileceğiniz?