Takva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bugun kanal tedavisi oldum ağrım yoktu uyudum şimdi uyandım tekrar ağrım var biraz idare ediyorum az biraz şişlik var. iltihap var biyandan da augmetn kullanıyorum 3.gün oldu. bugün baya açken midem ağrıdı biraz.
Ben size tavsiye yazarken yalnız kendi tecrübemi değil, ilaç prospektüsüne de online olarak bakıp, oradaki bilgiyi aktarıyorum. Çünkü ilaç prospektüsü esas alınması gereken yerdir. Pratikte biraz daha alınması mümkün olsa da, siz günde 2 taneyi geçmeyin. Özellikle 550 mg Apranax Forte için konuşuyorum. Emedur gibi mide koruyucu bir ilacı da, Apranaxı almadan önce mutlaka kullanın. Hem Augmentin hem de Apranax kullanıyor olmanız zaten mide sorunu yaşatır. Emedur bu sorunu ortadan kaldırır ve midenizin zarar görmesine ve sizi rahatsız etmesine engel olur. Herhangi bir eczanede "ağrı kesici ve antibiyotik alıyorum, mide koruyucu almak istiyorum" derseniz de yardımcı olurlar.

Augmentin iltihap olduğuna işaret eder. Augmentin iltihapla baş ederken, Apranax Forte da ağrı ve şişlik ile baş eder. O bölgedeki enflamasyonu kaldırır. Aynı bölgeye, yeterince kalın bir havlu ile buz uygulayın. Çok soğutmasın, soğuk canınızı yakabilir. Soğuk uygulamak hem ağrı azaltır, hem şişlik. Apranax'ın daha etkili olmasını sağlarsınız böylece.

Kanal tedavisi sonrası ağrı genelde "dull" biçimindedir. Türkçesi sanırım donuk ağrı. Bu ağrı tipi sinir ağrısına göre baş edilebilir bir durumda.

Size tavsiyem, yukarıdaki şekilde ilaç + buz uygulamanız. Bunu yaptıktan sonra da ya uyuyun dinlenin, ya da kendinizi ağrıya odaklanmayacak şekilde meşgul edin. Hiçbir şey yapmayıp ağrıyı düşünürseniz, ilacın da etki süresini arttırırsınız.

Çok geçmiş olsun