okedoke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tamam dedikleri gibi müşteri ile bağını kestim domain boşta ve kullanımda değil alan adı benim üzerime bende kullanmayacağım boşta dursun öyle illa adamlara vermek zorundamıyım ?
Bu hususu marka ihlalleri konusunda uzmanlaşmış bir avukata danışmanız en sağlıklısı olur.

Zaten kullanmayı düşünmediğiniz bir domaini neden vermek istemiyorsunuz? diye sorarlarsa mesela ne demeyi düşünürdünüz, bir de bu açıdan bakın derim.
( bana yanıt vermeniz için sormadım )
Ben olsam kötü niyet arardım mesela.

“hakkın kötüye kullanılması”
Yani domaini alan kişi her hakka sahip değildir kısacası.

Düşünün ki siz bir marka tescil ettiniz ve binlerce lira harcadınız ama biri geldi sizin markanıza ait olan domaini düşük bedel ile alarak size rakip olmaya kalktı.

Şu olabilirdi; markaya ait sınıflar içerisinde siz farklı bir marka sınıfında tescil ettirmiş olsa idiniz o zaman size bir şey denilemeyebilirdi.
Ancak sizin durumunuzda bu geçerli değil.

Başta dediğim gibi bir avukata danışmak en ideali.

Bilinen bazı markalar ( yapmayı düşünenlere örnek olsun diye açık görülen davalar ) haricinde yaşanan hadiselerde mahkemeler marka itibarı zarar görmesin diye genelde gizlilik kararı çıkartırlar.
Yani sadece varsayımlar ile hareket edilmemelidir. Evet, domaini ilk gelen alır ama marka çok başka bir konudur, marka sahibinin hakları vardır.
Bu nedenle ''bir şey olmaz'' ''x kişi y domaini aldı bir şey olmadı'' gibi söylemlere itibar edilmemelidir.

Kolay gelsin.