Selamlar hocalarım, forumda çok fazla Youtube kanal ticareti dönüyor ve bizde bu alanda hizmet veren biri olarak çok fazla yaşanan bir soruna açıklık getirmek istiyorum.

Youtube'de ürettiğiniz içerik etkileşim aldığında Youtube sizi bir kategori ve kitle işaretler ve sürekli olarak bu kitle çevresinde önerir. Siz dini içerikli bir kanal aldığınızda bu kanalın keşfet kitlesi dini içerik izleyen kişilerdir. Siz bu kanala araba videosu attığınızda dini içerik seven kitle bu içerikleri izlemez ve izlenme oranınızın düşmesi kanalınızın tüm etkileşimini düşürür. Daha sonra da bizim ölü kanal dediğimiz hale gelir ve geri kurtarılması neredeyse imkansızdır.
Hele ki kanal içeriğinin tamamen silinmesi Youtube tarafından hiç hoş karşılanmaz çünkü Youtube eski içeriklerinizi önerip bunlardan aldığınız etkileşim oranına göre keşfete çıkartır. Özetle eski içeriğiniz yoksa keşfetiniz de yok demektir.

Kanal alırken bu konulara dikkat ederek kanal alırsanız hem mağduriyet yaşamazsınız hem de bize gelip "Zamanında biri daha böyle bir kanal sattı bana benim attıklarım 10 izleniyordu sende böyle yapmıyorsun dimi?" demezsiniz.

Saygılar ve sevgiler.