Siz aslında işimize geleni dikkate alırız diyorsunuz ☺️ o sizin İslami görüşünüz. İmam Buharî Efendimizle birlikte mi hadis yazmış. Bak bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim. Ehli sünnet demek, nedir onu sorayım. Ehli Sünnet İslam demektir. Siz mezhepleri de dikkate almıyorsunuz. Sahabeyi dikkate alıyor musunuz? Tabiini? Etbai Tabiin? Üstelik bu üç grup Kuran'da övülmüştür. Öğrendiğiniz kuran, kıldığınız namaz, tuttuğunuz oruç hepsi bu âlimlerden bize geldi. Ben mezhep tanımam, ben âlim tanımam, ben Sünni tanımam, ben onu bilmem öbürü 30 sene sonra gelmiş ona bakmam. Eğer Allah isteseydi sadece Kur'an'ı Kerim'i gönderir peygamber de göndermezdi. Bu din sahabeler, tabiin ve ondan sonraki nesiller aracılığıyla geldi. Modern İslam aramayin. İslam'ı yaşayanların hayatına bakın.
1-İşimize gelen değil, Rabbimizin bildirdiği. Kuranı Kerim Rabbimizin hükümleridir, benim değil haşa.
2- Ben eski bir ehli sünnet olarak tebei tabiin ve tabiin selefi salihini tanıyorum. Bu insanların varlığına, faziletlerine vs bir şey demiyorum ki. Ama bu insanlar ne kadar değerli olsalar da sözleri Allah'ın sözünden daha kıymetli olamaz. Peygamberin sözü dahi Rabbimizin sözünün üstüne geçemez. Ki zaten peygamberimiz Kuran'a aykırı konuşmaz. Eğer alimlerin, sahabelerin ve hatta peygamberin bile sözünü Allah'ın sözünden üstün tutmaya kalkarsanız Tevbe suresi 31. ayete muhatap olursunuz. Bakın Rabbimiz mealen ne buyurmuş:
Alıntı
Onlar, Allah'ı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesih'i de.. Oysa onlar, tek olan bir ilah'a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O'ndan başka ilah yoktur. O, bunların şirk koştukları şeylerden yücedir.
Eğer Kuran'a uymadığı halde siz sahabenin, alimlerin, tabiinin ve hatta peygamberin sözünü kabul ederseniz alimlerinizi, peygamberinizi Rab edinmiş olursunuz.
Şunu demek istiyorum:
Siyonistler Kuran'ı değiştiremeyeceklerini bildikleri için tarikatları ve uydurma hadisleri bu ümmetin başına bela ettiler. Bugün 300 civarı tarikatın Yahudiler tarafından fonlandığı söyleniyor. Adamlar ellerinden gelse Kuran'ı değiştirmek isteyecekken sizce hadislere hiç dokunmadılar mı? O kadar çok uydurma hadis var ki... Bunu nasıl ayırt edeceksiniz? Beşeri bir yöntemle bunun ayırt edilmesinin imkanı yok. Çünkü hiçbir beşeri kaynak hatadan münezzeh değil. Ama Kuran'da hata yoktur ve Kuran'ı Allah korumuştur. İşte bu yüzden karşımıza bir hadis ya da bir ictihat geldiğinde Kuran'a bakarak sahih olup olmadığına karar veririz.