Allah bize ehli sünnet, ehli farz, selefi, şii, sünni vs olun dememiş. Allah bizi müslüman olarak isimlendirmiştir.
Bu şekildeki ayrılıklar peygamberimizin vefatından çok sonra ortaya çıkan ayrımlardır. Ehli sünnet yaklaşık 150 sene sonra ortaya çıkmıştır. Halbuki Allah ayrılmamızı istemez. Ali İmran 103'te de belirtildiği gibi:
mealinde buyurmuştur Rabbimiz.
Bizim doğruyu yanlışı ayırt etme ölçütümüz ehli sünnet alimleri ya da hadis alimleri değildir. Çünkü onlar da beşerdir ve hata yapabilirler. Alimlerin kitaplarına sonradan iftiralar da karıştırılmış olabilir. Bu yüzden beşeri bir ölçüt kabul etmeyiz. Ölçüt bu yüzden Kuranı Kerim'dir. Bir hadis Kuran'a uygunsa alırız, değilse reddederiz. Kuran'ın diğer adı Furkan'dır. Furkan demek Hakkı Batıldan ayıran demektir. Hakkı Batıldan beşeri yöntemlerle ayıramazsınız. Rabbimiz Kuran'ı korumayı bizlere vaadetmiştir.
Buhari haricindeki diğer hadis alimleri ya da mezhep vs alimlerinin de görüşlerini dikkate alırız ama Kuran'a uygun olduğu sürece.
Siz aslında işimize geleni dikkate alırız diyorsunuz ☺️ o sizin İslami görüşünüz. İmam Buharî Efendimizle birlikte mi hadis yazmış. Bak bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim. Ehli sünnet demek, nedir onu sorayım. Ehli Sünnet İslam demektir. Siz mezhepleri de dikkate almıyorsunuz. Sahabeyi dikkate alıyor musunuz? Tabiini? Etbai Tabiin? Üstelik bu üç grup Kuran'da övülmüştür. Öğrendiğiniz kuran, kıldığınız namaz, tuttuğunuz oruç hepsi bu âlimlerden bize geldi. Ben mezhep tanımam, ben âlim tanımam, ben Sünni tanımam, ben onu bilmem öbürü 30 sene sonra gelmiş ona bakmam. Eğer Allah isteseydi sadece Kur'an'ı Kerim'i gönderir peygamber de göndermezdi. Bu din sahabeler, tabiin ve ondan sonraki nesiller aracılığıyla geldi. Modern İslam aramayin. İslam'ı yaşayanların hayatına bakın.