Şahıs şirketi olarak biriyle çalışıyordum ilk şirketimi açmıştım, genç girişimci desteğim de vardı, ilk olduğu için bana yardımcı olacağını söyledi ve çok iyi yaklaştı, rakamlar farazidir sallıyorum ilk yıl benden 200-300tl para aldı yıllar önce.
Daha sonra ben g.g. bitince şirketi kapattım.
Aradan yıllar geçti tekrar şirket açmam gerekti, tekrar ona gittim, bu sefer benden 7.5x para istedi. Güvendiğim için çok uzakta olmasına rağmen onu tercih ettim.
Sonra 1-2 ay sonra ödediğim 7.5x paranın, 2x artacağını söyledi.
Böyle diyince kırmamak için bahaneler üretip online olarak başka bir muhasebeci buldum. Taaa seneler önce muhasebecinin benden istediği paranın yanlızca 2-3 katına geliyordu.
Eski muhasebecinin finalde istediği paranın 3/1'inden daha azdı.
Bir sene falan böyle gitti sonra o da 2 katına çıkarttı, ben artık sıkılıp şirketi kapatıp tekrar maaşlı işe döndüm.
Sonra sosyal medyada öğrendim ki hala 2. muhasebecinin benden ilk istediği benim düşük diye beğendiğim fiyatın bile altına bakan muhasebeciler varmış...
Demem o ki bu muhasebe işi çok sakat iş.
Samimi olmayın, arkadaş olmayın, çok ciddi olun, sürekli muhasebeci arayışında olun, daha iyisini bulursanız değiştirin.
Çok da tartışmaya girmeyin çünkü bazıları işi daha da çirkinleştirip yeni muhasebecinin bilgilerine ulaşıp sizi şikayet edip yalan söyleyerek size karşı doldurabiliyormuş.