Söylemleriniz aşağı yukarı çoğu doğru. Bu meslek aslında para pazarlığının olmadığı bir meslekti, meslektaş olmayan çakma olanlar yüzünden alaşağı edildi.
100 yıl önceki sisteme göre çalışıyor demeniz bir miktar üzdü beni, her gün yenilenen mevzuatlar kanunlar, bunları işleyişi takibi gibi konularda insanı eğitmeden yapay zekayı da eğitemezsiniz.
Saygı değer Mehmet Şimşek'in Ankara'da kullandırdığı yapay zekanın yaptığı hataları biz Mali Müşavirler düzeltiyoruz, yazdırdığı cezaları da yine bizler iptal ettiriyoruz.
Benim ayda 2 faturam var başka bir işim yok diyenin kafasında canlanan rakam aylık 750₺, lakin acı gerçek olarak Mesleki Ücret Tarifesi (Şehire göre değişir) 1.901₺
100 yıl önceki sistem dediğim tek düzen hesap planı ve vergi sistemi hocam. Sizinle ilgili değil yani devlet'in sistemi.
Mesela kurumlar vergisi kanunu, kdv kanunu geçici maddeler dışında 20 sene, 30 sene önceki kanunlar ve aralarında çelişki var.
Şimdi direkt söylemeyim ama Vergi müfettişine izahat için 2 kanunda (kdv, kurumlar) bir cakışma varsa bu benim değil sizin sorununuz dedim. Ticaret kanunuda aynı şekilde ilk yurt dışı yazılım ihracatının hikayesini bilenler beni anlayacaktır.
Anayasa değişikliği yapacağız diyen tbmm zenginden çok, fakirden az alan bir vergi kanunu oturtamamış gelmiş anayasa yapacakmış.
Zırt-pırt değişen kanun olmaz, şirketlere göre değişen kanunda olmaz.
Ama vergi dediğin mevzuat dediğin şey 1 kere yazılır. 5-10 senede 1 revize edilir ve çelişmez.
Muhasebecilere eleştirimde teknolojiye yatırım yapmıyor. Luca, turmob vb. eski programları kullanıyorlar bedava diye 1 tane kendi mükellefleri için program yazdıran muhasebeci tanımadım mesela. Evraklar halen elden gelip-gidiyor.
Veri kontrolü yapmak zorunda değilsiniz eyvallah ama yapay zeka ile hesap planı kontorlü , yevmiye, kebir kontrolü yaptırılabilinir fark yaratır.
Ha diyecekseksin ki bunlar para bize 3 ay para vermeyen 500 tl pazarlığı yapan mükellefimiz var. Sende haklısın ne deyim.