kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesde aynı sanırım. Yeni siteyi göz boyama için önde çıkarıyor bir kaç hafta geçmeden , atıyor gerilere aylarca sürünüyorsun.

Youtube'dada aynısını yapıyor googlenin taktiği o diye düşünüyorum

Bende 2 aydır düzelecek diye bekliyorum. Etiketler alakasız sayfalar bile çoğu sıralamada geçiyor

Yandexde ilk 3de yer alan site , googlede çöp siteleri sıralamada geçemiyor.
Yandex ile Bing number one ama Google umursamıyor

Samimi olarak söylüyorum, Google bu tarz hususlarda Amerika İngiltere gibi ülkelerde anında olmasa da kısa sürede aksiyon alıyor ama sıra bize geldiğinde ise aylarca beklemek zorunda kalabiliyoruz.

Bir de bu ara ciddi ''anlık / saatlik'' sıralama değişiklikleri söz konusu.

Misal sizi snippet alanına almış, 1 saat sonra bir bakıyorsunuz ki kaldırmış ama ilk sayfada yer vermemiş.
2 saat sonra bir daha bakıyorsunuz, ilk sıraya getirmiş ama çok farklı bir index açıklaması ile.
Farklı tarayıcılardan ve farklı lokasyonlardan kontrol ediyorsunuz, saçma sapan yerlerde geziniyor

Misal bir ürün satış sayfasında 100 TL ama indexte 1.000 TL olarak gösteriyor
Sonra bir bakıyorsunuz ki fiyat kalkmış

Ve şöyle bir gerçek daha var ki, search console verileri kesinlikle doğru değil bu aralar.

Yukarıda verdiğim örnekler hep farklı sitelere ait, belirtmekte fayda var.
Yani hani tek site olsa diyeceğim ki hata site sahibinde. Ama bir tane değil ki onlarca var bu tarz örnekler.

Kendince denemeler yapıyorlar, kobay olarak bizi seçmişler ona emin oldum

Ancak şu gerçeği de bizzat deneyimledim; içerik kesinlikle özgün olmalı. Kopya içeriği affetmiyor asla.
İçeriği iyi olan sayfaya değer veriyor en azından

Kolay gelsin herkese.