Gokyuzu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah şifa versin, büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin.
Amin hocam Allah razı olsun.
ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
DÜNYA İYİSİ BABAM. Şunu söyleyebilmek ne güzel.. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlına kavuşur 🙏🙏
İnşallah hocam Allah razı olsun.
hergani adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rabbim şafi ismi ile şifa versin inşallah. Tez zamanda atlatırsıniz
İnşallah hocam sağolun
Winman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu bişey yok deyip gönderenler nasıl doktor oluyor aklım almıyor. Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşur. Maalesef yaşları ilerledikçe hastalıklar ortaya çıkıyor. Bu arada babanız sigara kullanıyor mu veya akrabalardan benzerini yaşayan var mıydı?
Sağlık sektörü bitik durumda hocam işin içine girince daha iyi anlıyorsunuz. Sigara kullanırdı hocam ancak 3-4 aydır hiç kullanmadı. Akrabalarda vs hiç duymadık böyle bir hastalık ancak kanser epey fazla.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah acil şifalar versin inşAllah
İnşallah hocam sağolun
dc_alican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah acil şifalar versin babaniza, inşallah sağlığına kavuşur. Mutlu günlerinize geri dönersiniz..
Sağolun hocam inşallah.
Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allahım Şafi ismiyle şifa versin inş. Çok geçmiş olsun. Sonucu beni alıntılayarak yazın lütfen. Güzel haberlerinizi bekliyorum.
Amin Allah razı olsun hocam teşekkür ederim.
wayoutagency adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede iyileşir.
İnşallah hocam sağolun
facebookum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun
Allah razı olsun
OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rabbim (c.c.) şifa versin.
Amin sağolun
HeRoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun.. Sağlık sektöründe maalesef nitelikli doktor bulmak artık samanlıkta iğne aramaya döndü. Bulunduğunuz bölge dışına çıkabilecek gücünüz var ise İstanbul da araştırma hastaneleri var. El elden üstündür.. Birçok doktorun bulamadığını başka bir doktor anlayabiliyor. Alanında uzman doktorların birçoğu İstanbul daki sağlanan şartlar daha iyi olduğu için hastaneler tarafından transfer edilebiliyor. İstanbul dahilinde arayışa girmek daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca özel sağlık sigortaları vb kurumların sigortalıya sağladığı, yurt dışı uzman görüşü adı altında paketleri var. Özel, kritik hastalıklar ile ilgili; " İlk teşhisi kapsam dahilindeki kritik hastalıklarda, alanında uzman olan ikinci bir doktorun görüşünün alınmasını sağlar. Bu hizmet başta Amerika olmak üzere, yurtdışındaki sağlık kuruluşlarından en iyi tetkik ve tedavi yöntemleri ile ilgili tıbbi görüş alma imkanını yılda 1 (bir) kez ücretsiz olarak sunmaktadır." şeklinde paketleri var.

Allah şifa versin, size de bu süreçte sabır versin 🖐
Allah razı olsun araştıracağım hocam.
Biu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok geçmiş olsun yüce rabbim şifalar versin. Durumunuz var ise, istanbul da özel ünv hastalerine uzman doktor dışında doçent ve üzeri doktorlara gözükmenizi tavsiye ederim . Onun dışında devlet ünv hastaneleri mevcut burada işin özelinde poliklinik ve dallar var
Sağolun hocam, gitmeyi düşünüyoruz ancak gücüde kalmadı artık.
ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rabbim şifa versin.
Sağolun
tryigitx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür vakalarda garip gelecek size ama yapay zeka kullanın. Üniversite hastanesine yönlendirilen herhangi bir hastalıkta şart oluyor çünkü Türkiye'deki tıp yerlerde.

Test sonuçları ve radyoloji görüntüleri için:
https://bowang-lab.github.io/MedRAX/
Tanı ve teşhis için düşünme özelliğine sahip Deepseek gibi herhangi bir AI

### **Olası Tanılar ve Açıklamalar**
1. **Crohn Hastalığı**
- Doktorların şüphelendiği gibi, kronik bağırsak iltihabı (Crohn) bu tabloya uyabilir.
- **Belirtiler* Tekrarlayan karın ağrısı, ishal, kilo kaybı, bağırsak delinmesi, CRP yüksekliği.
- **Tedavi* Kortizon ve immün baskılayıcılar (İmuran) standart tedavidir, ancak bazı hastalarda biyolojik ilaçlar (infliksimab, adalimumab) gerekebilir.
- **Nüks Sebebi* İlaç direnci, tedaviye yetersiz yanıt veya komplikasyonlar (fistül, apse) düşünülebilir.

2. **Tüberküloz (Bağırsak Tüberkülozu)**
- Özellikle Türkiye’de görülebilen bu enfeksiyon, Crohn’a benzer belirtilere yol açabilir.
- **Ayırıcı Tanı * Balgam, akciğer filmi, Tüberkülin deri testi (PPD) ve PCR ile dışkı/toprak kültürü yapılmalı.
- **Tedavi* Anti-tüberküloz ilaçlar (Rifampisin, İzoniazid) kullanılır. Kortizon, tüberkülozu kötüleştirebilir.

3. **Enfeksiyöz Enterokolit**
- Bağırsak delinmesi sonrası yaygın enfeksiyon (peritonit) gelişmiş ve kontrol altına alınamamış olabilir.
- **Tetkik* Mikrobiyolojik kültürler ve antibiyotik duyarlılık testi önemlidir.

4. **Malignite (Kanser)**
- Bağırsak tıkanıklığı, kilo kaybı ve dirençli enfeksiyon, nadiren lenfoma veya kolon kanseri ile ilişkili olabilir.
- **İnceleme* Patoloji sonuçları (biyopsi) ve PET-CT gibi görüntülemeler önerilir.

5. **Diğer İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları**
- Ülseratif kolit veya mikroskopik kolit gibi hastalıklar da düşünülebilir.

---

### **Atılabilecek Adımlar**
1. **Detaylı Görüntüleme*
- **MR Enterografi veya BT* Bağırsak duvar kalınlaşması, fistül veya apse araştırılmalı.
- **PET-CT* Enflamasyon odakları veya malignite şüphesinde kullanılabilir.

2. **Enfeksiyon Taraması*
- **Tüberküloz Testleri* PCR, kültür, Quantiferon testi.
- **Dışkı Kültürü* Clostridium difficile, bakteriyel/paraziter enfeksiyonlar ekarte edilmeli.

3. **Biyolojik Tedavi*
- Kortizon ve İmuran yetersiz kalırsa, **anti-TNF ilaçlar** (infliksimab) başlanabilir. Bu ilaçlar Crohn tedavisinde etkilidir.

4. **Beslenme Desteği*
- Parenteral (damar yolu) beslenme, bağırsak istirahati ve kaybedilen proteinlerin yerine konması önemli.

5. **Multidisipliner Konsültasyon*
- Gastroenteroloji, enfeksiyon hastalıkları ve genel cerrahi ekiplerinin ortak değerlendirmesi kritik.

6. **İkinci Görüş*
- Türkiye’deki üst düzey merkezlerden (Hacettepe, İstanbul Üniversitesi) veya yurtdışından konsültasyon istenebilir.
Sağolun hocam okuduğum aşamaları aslında hemen hemen yaşadık. Hayırlısı bakalım
abilal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah şifa versin hocam inşallah tez zamanda eski gücüne kavuşup gene yanında kaya gibi sapa sağlam durur.
Allah razı olsun hocam inşallah inşallah
constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun.
Mutlaka alanında uzman bir prof a gözükmenizde fayda var.
Eğer böyle bir şeyin yok deyip yolluyorsa bir daha oraya gitmeyin, hemen başka doktora gözükün.
Bizim doktorlar alışmış, tahlil yap, tahlili değerlendir, eve yolla.
Yapması gereken tahlili de yapmaz veya unutur, sonra hasta çeker ceremesini.
Şu yapay zekalar iyice akıllansalar da en azından ameliyat olmasa da muayene de yapay zekalar görev alsa.
Bence çok daha iyi muayene ederler.
Sağolun hocam çok haklısınız
DOGRU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah acil şifa versin geçmiş olsun hocam
Amin hocam Allah razı olsun.
Serdaran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
imkanınız varsa bir an önce istanbul'da bir eğitim ve araştırma hastanesine götürünüz babanızı.
Kendisi pek yanaşmıyor çünkü gücü kuvveti kalmadı her tetkike 0 dan başlamak istemiyor. Dahiliye servisindeki doktordan aslında memnunuz epey bir yol ilerledi ancak sancıılı ve zor bir hastalık sanırım.
MertcanK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah acil şifa versin
Amin hocam Allah razı olsun
RaXeS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rabbim şifa versin Allah acısını göstermesin ins
Amin hocam sağolun
Murat72 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benzer sorunun bir tık altını yaşadım Allah şifa versin. Karnın hemen sağ bölgesinde sanki bağırsaklar kopmuş gibi bir ağrı yaşadım. Hatta bizimkileri arayıp hastaneye götürmeleri için yolda ağlayarak gittim diyebilirim. Acaba apandis mi patladi dedim doktor baktı birşey bulamadi. 1 ay boyunca hastanelerle uğraştım. Su bile icmeye korkuyordum karnım davul gibi olmuştu yani gaz olsa eyvallah o da yok doktorlarda anlamadı 1 ay bağırsak sorunu yaşadım ama öyle böyle değil. Evde bir kilo ilaç var hepsi bağırsakla alakalı ama hiçbiri işe yaramadı. Yani öyle birşey ki sanki bağırsak yırtılmış iki büklüm hale gelmiş gibiydim ama nasıl geçti bilmiyorum 1 ay öldüm öldüm dirildim. Hastanede hiçbir teşhis konmadi lavaboya çıkarıcı ilaçlar verildi ama boş kabizda değildim. Allah acil şifalar versin
Allah razı olsun hocam, bağırsak çok çok önemliymiş boşuna vücudun 2. beyni denmemiş. Şuan iyi olmanıza sevindim ancak müsait bir zamanda iyi bir hastanede görünmenizde fayda var türlü türlü hastalıklar var ciddiye alınmalı. Allah size de bir daha yaşatmasın
MEDIAFORDIGITAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Acil şifalar dilerim
Allah razı olsun
batuhan_polat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun hocam. Allah yardımcınız olsun. Çok zor durum. Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin.
Allah razı olsun hocam amin
mg-web adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah şifa versin hocam. Umarın en kısa zamanda iyileşir babanız, eski sağlığına kavuşur.
İnşallah hocam sağolun
honur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
chatgpt der ki:

Hastanın öyküsü oldukça karmaşık ve ciddi bir klinik tabloya işaret ediyor. Başlangıçta akut batın şikayetleriyle (kusma, ateş, abdominal distansiyon) başvurmuş, mide perforasyonu nedeniyle acil cerrahi müdahale geçirmiş. Ancak postoperatif dönemde devam eden kusma ve karında şişlik, altta yatan başka bir patolojinin gözden kaçmış olabileceğini düşündürüyor.
Bu süreçte bağırsakların yaygın enfeksiyon kaplaması, kronik inflamatuar bağırsak hastalıkları (Crohn hastalığı gibi) veya perforasyon sonrası gelişen sepsis/intra-abdominal apseler açısından değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor. Crohn hastalığı şüphesiyle kortikosteroid tedavisi başlanması ve CRP'nin düşmesi, inflamatuar sürecin baskılandığını gösterse de hastanın tekrar kötüleşmesi, immünsüpresif tedavinin enfeksiyonu tetiklemiş olabileceğini düşündürüyor.
Olası Tanılar:
  1. Crohn Hastalığı: İlk şüphelenilen tanı olup, bağırsaklarda yaygın inflamasyon açıklayabilir. Ancak bu kadar ağır ve hızlı seyreden bir tablo atipik olabilir.
  2. Sepsis / Enfeksiyöz Komplikasyonlar: Bağırsak perforasyonu sonrası yetersiz drenaj veya gizli apseler, hastanın tekrar kötüleşmesine neden olabilir. Kortikosteroidler enfeksiyonları maskeliyor olabilir.
  3. İmmünsupresif Tedaviye Bağlı Komplikasyonlar: İmuran (Azatioprin), bağışıklık sistemini baskılayarak enfeksiyonlara yatkınlık yaratabilir.
  4. Bağırsak Tüberkülozu: Crohn hastalığı ile karışabilir ve immünsüpresyon sonrası alevlenebilir.
  5. Malignite (Lenfoma, Gastrointestinal Kanserler): Kronik kilo kaybı ve inflamasyon varlığı ile araştırılması gerekir.
Öneriler:
  • Acil olarak enfeksiyon odağı değerlendirmesi yapılmalı (kan kültürleri, batın görüntülemeleri – BT, MR).
  • Bağırsak tüberkülozu açısından değerlendirme (PCR, kültür, biyopsi).
  • İmmünsüpresyon yönetimi gözden geçirilmeli, enfeksiyon riski nedeniyle antibiyoterapi başlanmalı.
  • Gerekirse ileri merkezde multidisipliner yaklaşım (gastroenteroloji, enfeksiyon hastalıkları, romatoloji, hematoloji gibi bölümlerle birlikte).
Hastanın durumu kritik ve en kısa sürede doğru tanının konulması hayati önem taşıyor.

Allah şifa versin
Sağolun hocam inanın yapay zekanın şuan bizim hekimlerden farkı yok hatta farkı bu tüm bilgileri yapay zeka kendi söylerken hekim arkadaşlar birer birer aktarıyor veya teşhis ediyor. Yazıldığı şekilde hastalık ilerledi hatta Tüberküloz dan vs vs de şüphelenildi ancak vücuttan alınan parça ve sıvı gibi biyopsilerde vs çıkmadı. Crohn a karar verildi en son olarak.