cagritr4 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla hocam dediğim gibi BYD pek bakmadım net bilgim yok ne desem doğru olmaz. Ancak şuan togg için 600bin liraya kadar 12 vadeli faizsiz kredi var. Bunuda değerlendirebilirsiniz. Yönetmelikte var kendi saatinize istasyon kurup kullanabilirsiniz. Şarj için şunu söyleyeyim maalesef tüm firmalar kendi uygulamalarında şarj istasyonlarının konumlarını tutuyor. Çoğu bu istasyonları google maps yüklemez. Ayrıca şuan Türkiye'nin her yerinde istasyon bulunuyor. Size bu yaz yaptığımız yoldan görüntü çekmiştim onu paylaşayım.

Bu kısımda aracımızın deposu 88,5kw rota ise biz bu yolda 269kw enerji harcayacağımızı (yaklaşık 3,5 depo) 1235km yol olduğunu söylüyor. Bu yol için 6 adet şarj noktası belirlemiş.

Burada aracı kullanan kişiye göre x istasyonuna % kaç şarj ile varacağımızı ve % kaç şarj alacağımızı ve şarj istasyonunun gücüne göre bunun ne kadar süreceğini gösteriyor. Buradaki yönermelere uyarsanız en hızlı şekilde hedef noktaya ulaşırsınız

Araca kayıtlı profillerden en sakin kullanan kişilerden biri olduğumdan benim profilime geçildiğinde 2 adet şarj noktası otomatik olarak silindi ve rota bu şekilde güncellendi. Tabi biz yolun keyfini çıkararak arada basarak gittiğimiz için 4 durak yerine toplamda 5 şarj noktasından şarj alarak hedef yerine vardık
Anladım hocam yani 1200km de tahminen 4 saat sarjda bekleyeceğiz . Konya - tutak sanırsam 1100km ben 10 saat gibi gidiyorum .14 saat yol olacak o biraz kötüymüş bilemedim hocam zaten şuan değil 3-4 aya düşünüyorum değerlendirmem gerekiyor . İstasyona izin verirlerse yada priz de olur yani prizle oluyorsa sarj zaman sıkıntımız yok prizden 30 saatte doluyorsa öyle de olur