Behzat42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Harbi mi ya Ben Şuan Tutakdayım hocam elektrikli ama nerde sarj etcez sivastan sonrası ıssızlık gibi geliyor bana . Sivas -Erzurum - Ağrı özellikle Erzurum -Ağrı arası tamamen ıssızlık orda sarj istasyonu var mı ya ? varsa valla ben 540HP lik elektrikliler var onlara da heves ediyordum BYD sealion- han vs Yada tesla performance. Ben Ağrıya son 200km kala zaten köylerin içinden gidiyoruz gibi virajlı yollar vs hiç donanımlı bi istasyon yada benzinlik göremedim hatta benzin çok azaldı tutağa yakın bi petrol ofisi var adam benzin kalmadı dedi boş depoyla döndüm evelsi gün gündüz alabildim çok korkuttu.
Şu an Ağrı-Erzurum arasında şarj altyapısı düşündüğünüzden daha iyi durumda Doğubayazıt'tan %100 şarjla çıkarsanız normal yol hızlarında 100-110 arası Erzurum’a yetiyor. Ağrı’dan uzun yola başlarsanız %100 şarj ile Tercan’da şarj alabilirsiniz. Araç zaten sürüşünüze göre en uygun noktayı belirliyor. Agresif kullanımda Erzurum’da, daha sakin sürüşte ise Tercan’da şarja yönlendiriyor deneyimledim bunu . Olası bir durumda Erzurum’da doluluk olursa da Erzurum dışındaki yol üzeri alternatif noktalara sizi bekletmemek için otomatik yönlendirir.
BYD konusunda net bir bilgim yok ama Tesla Performance gerçekten tam bir canavar, bütçe uygunsa kesinlikle değerlendirilmeli.