Merhaba, birkaç gün önce pronet ile kamera sistemi için ayaküstü bir taahhüt sözleşmesi yaptım. taahhüt süresinin 24 ay olması, 6 ayda bir zam yapılacak olması vs. gibi sebeplerden dolayı bu iş içime sinmedi açıkçası. başımda bir ton iş varken boşluğuma geldi ve bir hataya düşerek sözleşmeyi yapmış bulunduk. sistem henüz kurulmadı, kurulum ücreti tahsil edildi. 14 gün dolmadığı için herhangi bir ceza bedeli ödemeden cayma hakkım var mı? bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. internette pronet olumsuz yorum yağmuruna tutulmuş durumda, böyle bir şirket olduğunu da bilmiyordum. kullanıcıların çoğu bu sistemden çıkamadığını ve muzdarip olduğunu söylüyor.
Hocam aman uzak durun bizde kurdurup bir ton ceza ile iptal ettirdik. 6 ayda bir enflasyondan büyük zam yapıyorlar. 24 ay boyunca ödeyeceğiniz paraya sistem sahibi olamıyorsunuz. Size kiralama ücreti olarak veriyorlar. Ve cihazlar çok iyi çalışmıyor. Bazen görüntü almıyor bazen ses gelmiyor. Xiaominin bulut tabanlı kameraları var alıp kurup daha iyi hizmet alabilirsiniz. Caymamanız için şunuda verelim bunuda verelim 1 ay 3 ay 6 ay şunları ücretsiz kullanın felan diyorlar aman diyim yemeyin.
Kafama takılan kısım 14 gün koşulsuz cayma hakkımın olup olmadığı. Ben direkt iptal etmek istiyorum açıkçası. İnternette görüyorum, iptal dilekçelerini bilerek kabul etmeyip geciktirerek fatura işlettiklerine dair yorumlar var. Nasıl bir firma bu anlamadım cidden. Sanki güvenlik işi paravanmış da maksat insanları mağdur etmekmiş gibi bir izlenim yarattı bende. Şirketin hem personelleri hem de müşterileri resmen yakarışta bulunmuş. Herkes şikayetçi.
Hocam uzak durun pronette iptal ettirebiliyorsanız ettirin 2 senede zor kurturduldum dondurdugum halde ücret gelmicek dediler ücret geldi dünya fatura çıkardılar zorla iptal ettirdim kısacası UZAK DURUN....
allah yardımcınız olsun pronet kolay kolay iptal etmez ben sözleşmem bitmesine rağmen 1 yıldır iptal edemiyorum
Arkadaşlar zaten ortada bir sözleşme varsa tabii ki de sözleşmenin erken bozumu olduğu zaman bir cayma bedeli çıkar. İptal edemeyen arkadaşların çoğunun bu tutarı ödememek için iptal edemiyoruz dediğini biliyorum. Sözleşme süresi bittiği zaman iptal ettirmek isteyen müşterilere farklı kampanyalar sunulur bunları kabul edenler ile tabikide sözleşme yenilenir. Kabul etmeyenlerin sistemi zaten üç hafta içerisinde iptal oluyor. Hatta iflas eden Konkordato ilan eden müşterilerin bazıları için cayma bedelinde %70e varan indirimler yapıldığını da gördüm. Bunların hepsini daha önce Pronette çalıştığım için biliyorum. Böyle bir sistem kullanmak isteyen kişilerin önünü kapatmamak lazım. Çünkü hayat kurtaran ya da maddi olarak çok büyük zararlardan kurtaran bir sistem. Alarm sistemi kullanmak isterseniz Pronetten vazgeçmeyin sadece merkezlerini arayarak bir kayıt oluşturun merkezden çalışan biri gelsin anlaşmanızı o yapsın. Sahadan gelen arkadaşlara çok güvenmeyin, bayileri özellikle eksik bilgi aktararakta bu sorunları şirkete yıkabiliyorlar.
Yaklaşık 12 yıl pronette çalışmış bir personel olarak ve şirketin her departmanında çalışmış olmam ve yetkinliğim nedeniyle açıklama yapmak istiyorum eski personel olarak
Çoğu müşteriler bilir ki sözleşmenin erken bozumu nedeniyle çayma bedeli çıkar genel şikayetler müşteriler iptal aşamasına gelmesi ve cayma bedeline itiraz ettikleri için şikayetvar ve diğer platformlara yazıyorlar. Pronet müşterisine değer veren kurumsal bir şirkettir ödeme koşullarında sıkıntı yaşayan bir çok müşteriye daha önce ki ödeme performansı düzenli ise, ve sonraki dönem ekonomik koşullar nedeniyle ödeme yapamıyor ise, müşterilerine her zaman cazip kampanyalar ve indirim sunar. Diğer kurumlardan farklıdır ve müşterilerine gaddar değildir.
Satış kısmında satış danışmanıyla yapılan sözleşmeler de arka planda hoş geldin araması yapılarak sözleşmenin aylık ödeme hizmetleri ve taahhüt bilgileri müşterilere aktarılır itirazı vb uyuşmazlık var ise, arka planda tekrar müşteri ve satış danışmanı bir araya gelir.
Yukarı da arkadaşlar yazmış 1 yıldır iptal edemedim zorla iptal sağladım böyle bir şey mümkün değil. Yukarıdaki arkadaşlar yüksek ihtimal çayma bedel veya daha önce yapılan indirimlerin tahsil edileceği rakamı duydukları için içeride kalmış müşterilerdir. Sizlere bir indirim yapıldı ise, iptal aşamasında tabi ki her şirketin politikası gereği kullandığınız indirimler sizlerden tahsil edilir. Yoksa pronet içeride zorla bir müşterisini tutmuyor tabiki müşterisini kaybetmekte istemiyor ama kabul etmediğiniz taktirde taahhüttünüz var ise cayma bedelini öder çıkarsınız . İçeri gelen müşterilere 6 ay enf farkları var ise detaylı bir şekilde anlatılır sesli yanıt sisteminden geçerek servis yönlendirilir ve kurulumu yapılır. Yani çoğu müşteri zaten ne ödeyeceğini bilir.