Haberde gözükenler binde 1 bile değildir hocam.
Sadece 1 yılda 250 bin ölümlü yada yaralanmalı olarak kayda geçen trafik kazası oluyor bu ülkede , 1 güne 500 üzeri düşüyor. Bu sadece tek 1 alan , kaç farklı alanda olay oluyor Allah bilir.
Haberler reytinge oynar haklısınız ama ülkedeki şiddet suçlarının fazlaca arttığı gerçeğini değiştirmez.
tabiki öyle, bende ülkede sadece 14 şiddet oluyor demedim, konuyu açan haberlerde hep şiddet var neler oluyor bu ülkeye dediği için açıklama yaptım. Eski bir televizyoncu olarak işin içinden geldiğim için özetlemek istedim. Sadece Türkiye de değil dünyanın heryerinde şiddet çok fazladır ancak kamu huzuru açısından bir çok haber yayınlanmaz yada olaylara gizlilik kararları aldırılır, 2010 sonrası iletişim kanallarının hızla artışı sayesinde en küçük olayı bile duyar hale geldik, dikkat çeken herşey haberdir iyi olan herşey hayatın sıradan rutinidir haber değeri yoktur; Kaza, kavga, hırsızlık, yangın, deprem, kapkaç, dolandırıcılık haber değeri olan ancak sıralamaya girmesi için (HABER DEĞERİ) belirli şartları sağladığında HABERDİR. Şiddet haberleri artmaya başladığında ülkelerde ekonomi ve siyaset dengeleri değişir