Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belediye gibi kamu kurumlarının içeriklerini haber değeri taşıdığı sürece isterse kopyala-yapıştır yapın sorun teşkil etmez. Fotorağrafları da kendileri çekiyor kamu kurumları, sorun yok yani. Haber olarak paylaşabilirsiniz.
Teşekkürler hocam.

NymO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belediyeler genelde fotoları kendi çeker sitesinde haber olarak yayınlar ama bu fotoları ajanslara ve yerel sitelere de servis eder. Ajans kullanırsa size telif davası açabilir o zaman da belediyeden aldığınızı belirtirseniz sorun olmaz.
Direkt kendi çektiklerini alıyorum hocam. Dikkat ediyorum ama teşekkürler.

fatihanily adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abi selam, haberciliği, gazeteciliği daha önce yapmış birisi olarak yazayım.

Sorunu çözeyim ilk önce: Hayır, bunun herhangi net bir yasağı bulunmuyor.

Daha iyi olması açısından, yazının tamamını okumanı isterim abi:

Belediyeler, paylaşılacak metin görsel ya da elementleri önceden haber siteleri ya da gazeteler ile Mail üzerinden paylaşır.
Bu listeye mailin ile girebilmek için basın birimiyle görüşmen lazım.

Haber işinde durum sadece paylaşmak değil, en hızlı paylaşmak. Çoğunlukla belediye websitelerinde paylaşılan haberlerde 2. kaynak.
Yani bu döngü orada da yaşanır. Webmaster tarafına basın biriminden içerik gönderilir mail yoluyla. Web tarafı içeriği siteye yükler.

Doğrudan mail için belediyenin basın birimiyle görüşürsen daha hızlı paylaşım yapabilirsin abi. Bu konuyu bir araştır.
Ayrıca 1 belediyeye değil, ilin tüm ilçelerindeki belediyelerin basın bültenine üye olursan,
Tüm her şeyi tek bir mail adresinde toplarsan,
Daha hızlı ve daha ilgi çekici olur senin için.

Yani şöyle düşünelim.
Diyelim ki Sakarya haber sitemiz var. Sakarya'da yaşayan bir insan
Akyazı'da olan olaydan haberdar olmak istemez mi?

İlin tüm basın bültenleriyle görüşürsen çok rahat çözersin abi işi.
Resmii prosedür nasıl oluyor bilmiyorum. Ancak süreç bu şekil işlemeli.

Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Fatih'im kardeşim çok sağ olasın. Çok faydalı oldu. Yine sana yazarım ben. Daha spesifik sorular var aklımda.

SemihCAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belediye Basın Yayın Müdürlüğünde çalışan biri olarak söyleyebilirim ki belediye sitesinde haberleri zaten basın bülteni mantığı ile paylaşır. Yani haberin yayın amacı zaten basının kullanması. Belediye siz haberini kullandıktan sonra ister kopyala yapıştır ister özgünleştir bundan mutlu olur. hatta ilgili belediyenin basın yayın müdürlüğüne ulaşırsanız sizi basın grubuna alırlar ve whatsaptan direk haberleri alırsınız. basın toplantılarına ve belediye etkinliklerine davet edilirsiniz.
Anladım hocam. Çok teşekkürler.

Peki bu genel bilgiler ve kanılar valilik sitesi, emniyet siteleri ve hesapları ya da iletişim bakanlığı twitter adresi ve web siteleri gibi bütün resmi kurum ve kurululuşlar için de geçerli midir?