Ben de çok araştırdım tursab sitesinden edindiğim bilgiler:
2025 yılı için belirlenen üye giriş aidatı 517.395,00 TL > aidatla birlikte ünvan başvurusu sonuçlandıktan sonra alınıyor.
2025 yılı yıllık aidat miktarı ise 25.869,76 TLdir > kurulurken peşin alınıyor,
Turizm bakanlığı için, İşletme belgesi (yeni talep) alacaklar için 35.000 TL, > ünvan başvurusu öncesi alınıyor
Turizm bakanlığı için, A grubu seyahat acentası için 7.000,00 TL teminat veya direkt bu ücreti istiyorlar,
+ şirket kuruluş masrafları, kira, depozito, emlakçı komisyonu, ofis mobilyaları, yalandan dekorasyon.
en az Limited şirketi, serbestçe erişilebilir, ofis veya dükkan şartı, öyle evimi gösterim, veya sanal ofis, paylaşımlı ofis falan kabul edilmiyor. boş ofis yine kabul edilmiyor. ayrıca şöyle bir madde var.
- Seyahat Acentasında çalıştırılması zorunlu personel belgesi
Seyahat acentası merkez ve şubelerinde aşağıdaki niteliklerden birini haiz en az bir personel çalıştırılır.
- Otelcilik ve turizm konusunda; meslek lisesi, ön lisans veya lisans eğitimini tamamlamış olan kişilere ait mezun olunduğunu gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti
- Enformasyon memurluğu yabancı dil başarı belgesi aslı
- Bakanlıkça verilmiş rehber belgesi aslı veya onaylı sureti
(C grubu seyahat acentalarında enformasyon memurluğu başarı belgesi sahibi olanlar birinci fıkrada belirtilen nitelikleri haiz personel yerine çalıştırılabilir.)
Bana bunlar çok ilginç geliyor