Hayır
Bilmiyorum ki bende hocam normal hisseler ile işlem yapıyorum ama bunun karı daha yüksek miş ondan dolayı bilen birileri vardır diye beni aydınlatması için anladığım kadarıyla da TR den uzak durun youtube dan bakın diyorsunuz
valla üstad ben türkiyede foreks'in ilk zamanlarında gcm yatırım ile çalıştım. kazandığım tek sefer kedimin tesadüfen klavyeye atlayıp işlem yaptığı zamandır. şaka değil, tam bir tesadüf eseri... paramı kurtardım ve hesabı kapattım. foreksin doğası gereği alım satım farkları, spreadler değişken. işlem saatleri farklı enstrümanlarda farklı. mesela bitcoine talep olunca spreadi arttırıryorlar. sen alıyorsun, bir bakıyorsun spread artmış. bir de türkiyede minimum yatırım tutarı falan gerekiyor artık. bend e foreksten soğudum, tam dolandırıcılık gibi geldi bana... kıl olurum böyle belirsiz işlere... sonra türkiyede yasaklandı biliyorsun, kaldıraç oranları falan düşürüldü... derken yurtdışından birileri aradı. baya bir nazlandım. ık mık ettim salladım. bak tam bir sene salladım. o 100 doları yatırmadım yahu...
sonra şeytan dürttü. bitcoin arttı ya, 100 dolarlık ısdt yollayım dedim. haydan gelen huya geder. denemeden ölmüş olmam. aklım arkada mı kalsın... aaa bir baktım spreadler hiç öyle değil. işlem saatleri hiç öyle değil. meğer bizim açgözlüler bu işleri yapıp tüm dünyada öyleymiş gibi lanse ediyorlarmış. evet her firmanın kar oranı kaldıracı farklı da bu kadar da hayvani fark olur mu....
neyse.. şimdi matriks üzerinden altın fiyatlarını inceliyorum. alarmlar falan kuruyorum. makina ötüyor, hatta kod yazdım teegrama da mesaj atıyor. ben de gidip metatraderda işlem yapıyorum. bu arada bu hesap açtığı mkurum sabah akşam altın, avrupa ve amerikan borsaları için sinyaller de yolluyor.. üç beş tutmadığı oldu ama elli sinyalden beş tanesi de tutmasın, sorun değil. en küçük lotlarla işlem yapıyorum. altına tatım kafayı çünkü bugün olmasa yarın mutlaka yükseleceğini biliyorum. düştünmü alıyorum. bağlıyorum trailing stop'a (ne olduğunu bir araştır youtube'dan) mal gibi bekliyorum. sattı mı... yine beklemeye devam. matriksten yine sinyal, yine al... asgari ücret için afedersin havhav'lar gibi çalışmaktansa 100 dolarla bu işi devam ettiririm. 100 dolarımı da geri çektim zaten, artık o işlemlerin hiç bana maliyeti yok...
bak bu işler riskli... tek seferde 600 dolar da kazanıyorsun 600 dolar da kaybedebilirsin. ama bu memleket senin benim önümü tıkıyor. elimizdeki her türlü para kazanma şansını elimizden alıyor.
ben sadece ortama uymaya çalışıyorum. sanma ki çok meraklıyım her gün her saat paramı riske atmaya... saç baş yolduruyor. ama sen biliyorsun işte uyduruk bir bilgisayar kaç para...