Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte aslında tam olarak yanılgı burada başlıyor. Çok iyi yazılımlar çok ücret gerektirmiyor. Ancak, çok iyi insanlar, iyi teklifler gerektiriyor. Yani, hemen ödeme yapmanız değil, kar üzerinden paylaşım yoluna gitmeniz gerekiyor.

Kendi çalışma modelimizden örnek vereyim:

End-to-end hizmet sağlıyoruz. Yani, siz işinizi yapıyorsunuz. Biz hem sitenizin, hem de dijital ayak izinizin geleceği oluyoruz. Ayrıca, global pazarlardaki tüm stratejik danışmanlıkları alıyorsunuz. Bunun karşılığında ödediğiniz ücret, diğer sitelere ödediğiniz ücretlerden yüksek değil. Ticari gücü zayıf olan işletmeler ya da girişimler, site üzerinden yaptığı kazançlar 5-10 milyon TL'yi geçtikten sonra, %1 gibi bir dilim paylaşabiliyorlar. Böylece aylık masraflarını minimize ediyor, kaynaklarını daha iyi kullanıyorlar. Bunun her işletmeye göre ücreti farklı oluyor. Çünkü her işletmenin bütçesi ve hedefi farklı. Biz bu işin maddi boyutunu MVP (minimum uygulanabilir ürün) seviyesinde tutuyoruz. Siz pazarda gelişmeye başladıkça, ürünün gelişimi de artıyor. Haliyle, ilk başta yüklü miktarlarla ticari şok yaşamıyorsunuz.

Malesef bu gibi şeyler, çok derin tecrübeler gerektirdiği ve uluslararası deneyim gerektirdiği için, her yerde bulabileceğiniz hizmetler değil. Günümüzde daha çok IBM, Accenture gibi şirketler sağlıyor.

Gelecekte daha çok şirket bu gibi modelleri benimseyecek. Bu dünyanın ticari gelişimine de ciddi katkı sağlayacak.
Çok iyi yazılımlar çok ücret gerektirmiyor düşüncesine sanırım sadece siz ve bir kaş kişi daha katılabilir ama büyük bir çoğunluğun algısı iyi mal iyi para şeklindedir
Dediğiniz model çok güzel çokta mantıklı aslında. İki taraf içinde sürdürülebilir bir ticaret modeli. Yeni başlayanlar için harika ama bunu sağlayacaklar için ciddi dayanma gücü gerekiyor. Süreç ne kadar uzayabilir belli değil ama her şey rayına oturduktan sonra bir çok sorun ortadan kalkacaktır.

Global ölçekte düşünmek daha farklı tabi. Doğru kişi ile doğru işe yönelirsen bu bir çok konuda katkı sağlar. Ama genelde yaşadığımız sorun ya dolandırıcıya çarpılıyorsun yada başarısızlığa.