Mahalleden bir arkadaş bana Ocak ayının 1'inde 2.el telefon bakmamı istedi. Sonra ben buldum buna bir tane fiyat söyledim bu cihazı 5700 e verebilirim diye. Neyse anlaştık sonra ben cihazı kendi paramla satın aldım. Tüm masraflar vs bana 5250-5300 TL civarına geliyordu. Yani sözde kar 400-450 TL olacaktı. Bende cihazı aldım cihaz ocak 7-8 civarı elime geçti. Arkadaş maaş yatsın dedi alacağım dedi. Sonra bekledik ayın 20'sinde bana yazdı benim telefon kırıldı cihazı bana verebilir misin şimdi diye ben maaş yattığında vereyim dedi. Bende cihazı vermeden önce koruma ekranı takayım derken ufak bir ekranda sorun oluştu kenarında ufak bir çatlama oldu köşede ama sorun oluşturmayacak şekilde. Arkadaş olsun ver dedi gittim verdim 5500 olsun artık böyle hale geldi cihaz benim yüzümden dedim. (Eğer ekran değişecek olursa eğer bende miktarın bir kısmında yardımcı olacağım dedim ayriyetten) Birkaç gün içinde yatar dedi. Ben buna yazdım 3-4 gün sonra para noldu diye bana ayın sonuna kadar yatar dedi. Arkadaş da bu arada kaza yapmış yani bir araya çarpmış motor ile onun parasını ödemesi gerekiyor bu arada. Bu olay ise ocak son haftası oluyor. Neyse Şubat 1-2 geldi ben yazıyorum para noldu diye yatmadı daha diyo, 3-4'inde yazdım yatmadı dedi. 5'inde ise ben buna dedim artık bul yani net şekilde söyledim git başkasından borç al gerekirse cihazı vereli 2 hafta oldu dedim. İşte 3k para verdi ertesi gün. Bugün de yazdım aga şubat ayında para yatmayacakmış dedi. Sonraki ay vereyim dedi kalanını. Bende net şekilde istediğimi söyledim. Eğer martta alırsam parayı enflasyondan dolayı ben zarara gireceğimi söyledim. Ama ben zaten o 3k yı borç aldım vs diyor.
Asıl büyük ihtimal olay şöyle olduğunu düşünüyorum ocak maaşı yattı bu çarptığı araba sahibine verdi. Bana yatmadı dedi. Şubat ayı da yatmayacakmış diyerek yine araba sahibine verdiğini düşünüyorum. Benim parayı da mart ayında vereyim diyor sizce ne yapayım. Yani benim toplam kar zaten 200 tl oldu miktar olarak ama martta alırsam eğer 2.5 ay gecikmiş olacak o da enflasyon anlamında Tüik verileri ile bile %10'a yakın yapar yani 550 TL enflasyon zararım var. Toplam zarar da 350 TL oluyor. Sizce ne yapmalıyım. Tavsiyelere açığım.