Not: Reklam yaptığım düşünülmesin diye tarafımca firma adım gizli tutulacaktır.
Merhabalar, Cuma günü tam olarak bir yazılım firması kurdum. Vergi levhamı, imza beyannamemi, web sitemi, yönetim panelimi hazırladım. İlk ürünümü zaten geliştirmiştim (QR Menü yazılımı). Bugün motorsikletimle restoran restoran, kafe kafe gezmeye başladım çok hayalimdeki gibi dönüşler almadım. Olay yaptığım üründe değildi tamamen arz talep meselesiydi. Esnaf sektöründe şu anda daha çok yaşlı kesim yer aldığı için kimisi "İhtiyacımız yok.", kimisi "Biz böyle şeylerden anlamayız, baş edemeyiz", kimisi "Bizim insanımız QR kod okutmaktan anlamaz.", kimisinden de "Zaten QR menü sistemimiz var." yanıtlarını aldım. Hemen ümitsizliğe kapılmadım tabii ki demek ki böyle bir talep yok yaşadığım çevrede başka ürün geliştirmeliyim dedim. Elimde daha önceden hazırladığım kuaförler, oteller, spor salonları için hazırladığım randevu sistemi vardı. Bunu satabilmek için yine kapı kapı dolaştım ve neticede aldığım yanıtlar çok benzerdi. Bu konuyu açma sebebim şu. Bir şekilde para kazanmalıyım. Full-stack yazılımcıyım ve web alanında yönetim panelleri, web siteleri olsun, bu işi yapabileceğimi görüyorum ama iş pazarlamaya, satış yapmaya gelince tıkanıyorum. "Kendini iyi satmalısın" olayı var ya girişimcilikte ve satış pazarlamada. Bunun için millet üniversite okuyor tabii ki ancak edinebileceğim birkaç tavsiye illaki vardır.
Denediğim yöntemler:
Web sitesi için seo uyumlu hizmet, blog sayfaları (Profesyonel bir hizmet almadığım için, param olmadığı için ilk arattığım anahtar kelimede ilk 100 sitete bile yer almıyorum.)
Çevredeki müşteri adaylarının ayağına gitmek
Freelancer iş platformlarından işler alıp sermaye toplamak (Kesinlikle yapılacak iş değil.)
Kuryelik başvurusu. Türkiye'de yer alan tüm (gerçekten tüm) kuryelik firmalarına motorsikletim olduğu için kuryelik başvurusunda bulundum. Para kazanıp firmamın reklamı vs. yapabileyim diye. Herhangi bir dönüş olmadı 6 firmadanda. (1 ay önce hepsine başvurdum)
Tıkandım... Tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler