dev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oaraya da bakabilir tabi
Ben aktif LinkedIn kullanici olarak butun teklifleri oradan aldigim icin ve eskiden calistigim it recruitment sirketi Alamanya, Fransa, ve Isvicre bolgesi icin adaylari LinkedIn'den buldugu icin onu onerdim.
Almanya'da hala LinkedIn kullanan bir takım şirketler elbette var. Çoğusu Alman kökenli olmayabiliyor. Ancak, Xing'in popülerliği çok fazla. Ayrıca, Stepstone gibi alternatif tonla internet sitesi var. İnsanlar genelde Xing üzerinden iş ağı kuruyorlar ve tanışıyorlar. LinkedIn tarafına yönelen kitle sayısı kısıtlı. LinkedIn son yıllarda çok fazla sahte ilanların hedefi oldu. Kimisi şirket LinkedIn sayfasına takipçi kasıyor, kimisi kişilerin verilerini topluyor. Başvururken 10 ilan varsa, 9 unu kapatmak zorunda kalıyorsunuz.

Yapabileceği en güzel şey, bizler gibi birilerinin aracılığı ile, tamamen ücretsiz, referrallar bulmalı. Referral sayesinde iş görüşmesi şansını çok ciddi oranda yükseltir. Kurumsal bir yere girme şansı edinir. Fortune 100 şirketleri ve büyük startuplar kolay alım yapıyor. Ancak, rastgele şirketlere başvurursa, şansı biraz daha köreliyor. Ayrıca, işe alım süreçlerini biliyor olmamız, mülakatları kolay geçmesini sağlar. İşe alındıktan sonra da bir adaptasyon süreci oluyor. Şirkete ve işleyişe aşina oluyor.

Referral kendisine bir davetiye atıyor, kod veriyor, ya da şirket içi sistem üzerinden kişinin verisini işliyor. Kişi e-posta adresine gelen davetiye üzerinden iş başvurusu yapıyor. Normalde 5-6 önem sırası varsa, önem sırasının en başına geliyor kişinin CV'si. Haliyle, hiç ATS ile elenmeden önce doğru düzgün bir HR tarafından görüntülenme şansı ediniyor.

Kısaca, profesyonel bir şekilde iş ararsa, güzel bir iş sahibi olabilir. Mühendis olduğu için de ücretsiz bilgi verme teklifinde bulundum. Çünkü bende aynı temele sahibim.