7 yıldır youtube ile ilgileniyorum. İlkte slayt videolarla başlayarak 10'dan fazla kanal denedim. Her biri çok büyük yerlere geldi çok şükür. Son 2 yıldır gelişen yapay zeka ile insanlar video üretiyor herşeyi yapay zekaya yaptırarak para kazanıldığını iddia ediyor. Açıkçası bende denemiş olmama rağmen bana henüz mantıklı gelmiyor. 2 tane kanal var birisi çekimleri kendine ait tonla para ödeyerek kamera almış diğer kanal stok görsel, yapay zekaya ürettiği basit fotoğrafları derleyerek video yapıyor. Biri kendi seslendiriyor yada tonla para vererek seslendirmen tutuyor bir diğeri ise basit ücretsiz versiyonlu yapay zekaya seslendiriyor. Şimdi bu ikisi YouTube için aynı kefede mi? Zannetmiyorum. Bir niş popüler hala geliyor herkes 20-30 kanal açıp herşeyi yapay zekaya yaptırıp para kazandığını iddia ediyor. Sizce YouTube buna bir güncelleme getirmeli mi? Yada uzun soluklu bu tür kanallarla para kazanılır mı? Kendi fikrim YouTube yakında bu tür herşeyi yapay zeka olan hiç bir uğraş olmayan kanallara engel olur.