Üniversite yıllarımda istanbul beşiktaştan otostop çekip karşıya giderdim sağolsunlar alırlardı birileri dururdu
üstünden 10 yıl geçince (2009) kendi arabam olunca maalesef devir de değişince almaya esaret edemedim kimseyi
belki biz üniversite önünde öğrenci tipli olduğumuz için alıyorlardı bizi
sene 2009 veya 2010 arabam var ve anadolu yakasından avrupa yakasına nişanlıma gidiyorum tek kişiyim
güneşli bir pazar öğleni
beylerbeyinden boğaz köprüsüne katılım kavşağındayım
baktım takım elbiseli genç bir erkek eleman el ediyor durdum ve aldım bindi yan koltuğuma
biner binmez koltuğu biraz geriye alabilir miyim dedi (koltuk normal bir seviyede idi)
alabilirsin deyince carrt diye koltuğu en geriye aldı
artık hem görüş hem de müdahale hizamda değildi
köprüye girdik muhabbeti başlatayım dedim ortamın havası dğılsın diyerek
"ee takım taklavat giyinmişsin hayırdır düğüne mi gidiyorsun dedim"
"yoo düğün değil hapisten yeni çıktım memlekete dönüyorum" dedi
"olabilir insan hata yapabilir başına birşeyler gelebilir vs vs" dağıtıyoum konuyu
demesin mi "amcamı vurdum"
köprüyü geçtik geçiyoruz eleman ne yapıyor yandan kestiremiyorum,
"ya hay allah hayırdır neden" dedim
"amcam babamla tarla yüzünden tartıştılar amcam babamı vurdu ben de amcamı vurdum öldü" dedi
"belki duymuşsundur hapiste üniversite kazanan tutuklu diye haberim çıktı hapiste çalıştım tıp kazandım bu sene" dedi
ben başladım içimden bu işten nasıl çıkacağımı düşünmeye
mecidiyeköy emniyetin önünden geçerken ben de başladım yazmaya benim amcam da emniyette falan filan yerde belki duymuşsundur" diye yazmaya başladım
sallıyorum ama
o anlatıyor memlekete gideceğim hapistekiler bana para topladı bu takım elbiseyi aldı filan diye anlatıyor
mecidiyeköyü geçtik nerede ineceksin dedim otogarda dedi
ya otogara gitmiyorum ki ben seni uygun yerde indireyim dedim
yok ben otogara gidiyorum dedi
olmaz deyince
o zaman taksi parası ver diye mevzu başladı
para yok dedim
vay efendim memlekete gidecekmiş yol parası yok o parası yok bu parası suçlu olunca toplum dışlayacak mıymış sadece adam öldürmüş falan filan baktım mevzu derinleşiyor
eleman nasıl salça oldu
çektim kenara in dedim benim sana yapabileceğim bu kadar hadi dedim sert çıktım ben de
o da son bir iki ir şey söyledi yolun kenarına bıraktım bunu arkamadan küfür kıyamet etti
kapıyı kapatınca bastım gittim gidiş nasıl gidiş bende
aynıyla yaşanmış hiç unutmadığım bir hatıramdır.