Hocam öncelikle geçmiş olsun. Uzun yıllar çocuk yoğun bakım hemşireliği yaptım gayet tecrübeli olduğum bir konu. Öncelikle belirtmek istediklerimi madde olarak yazayım;
1-) Bebeğinizin fotoğrafını attığınız kişi bebeğe verilen tedavinin ne olduğunu bilmeden mama verilmesi gerekiyor demiş Burada hata var. Tedavileri bilmeden (ki tedavi kağıtları hasta yakınlarıyla hasta yattığı sürece paylaşılmaz yasak) yorum yapılması mümkün değil. Karışık bir süreç olsada ihtiyaçları damardan karşılanıyordur veya mama veriliyordur. Doğumdan hemen sonra verilmeyebilir. Ancak bir süre sonra ya mama yada damar içi çocuk beslenir. Başakşehir'den çok kişi tanıyorum. Kötü bir ÇYB diyemem.
2-) Özel hastaneler en pahalı olan 2-3 hastane dışında kesinlikle tavsiye etmiyorum. Devlet hastaneleri ortalama durumlar için çok çok yeterli ve tecrübelidir. Mümkün olsaydı Cemil Taşçıoğlu'na aldırsaydınız size çok çok yardımcı olabilirdim(Çocuk yoğun bakım için geçerli, Yeni doğan içinde az çok olabilirim). Şuan mevcut olan Dr. için gayet iyi olduğunu biliyorum.
3-) Epikriz raporunu vermek zorundalar. Bunun için dilekçe yazıp evrak kayıt birimine verebilirsiniz. Barkod ile yazınızı takip edersiniz. Hasta haklarına uğrayabilirsiniz.
4-) Premature bebekler genelde yenidoğan ve hastalık durumu geçmeyenler devamında çocuk yoğun bakıma alınır. Bu hastalarda genelde bazı hastalıkların olması beklenir ve ideal kiloya ulaşmadan taburcu edilmez.
5-) Eğerki yanlış bir durum olduğunu düşünüyorsanız bunun peşinde koşun ama yazdıklarınıza bakarsam olmama ihtimali yüksek sadece epikriz konusunda sonuna kadar haklısınız.
Farklı bir soru sormak isterseniz cevaplarım.