Askere gitmenize çok fazla zaman var. kasım 2025 tarihinden bahsediyorsunuz. 1-2 ay yürüyüş koşu, yüzme gibi antreman yapsanız kalp atış hızınızda belirgin bir düşüş olacak.
Rapor almak yerine, sağlıklı olmayı tercih etmelisiniz. Askerde insan üstü becerilere ihtiyaç yok. Bedelli askerlikte zorlanılacak bir durum yaşanacağını sanmam.

Bahsettiğiniz problemler egzersiz ile çözülecek seviyede olduğunu düşünmekle beraber. Doktorunuza yüzmeye gittiğinizi gideceğnizi mutlaka paylaşın. aşırı yorgunluk, baş dönmesi ve nefes darlığı gibi belirtiler hissettiğinizde tempoyu düşürüp, biraz dinlenmek gerekir.

Hayatımın bir döneminde betabloker sınıfı ilaç kullandım ve doktorum koşma gibi egzersizlerden uzak durmam gerektiğini söylemişti.
dideral gibi betabloker sınıfı ilaçlar tempolu egzersizler yerine, hafif tempolu egzersizler yapmak iyidir.
1 ay gibi bir süre varsa,
1 hafta günlük 30 dakika yürüyüş.
2. hafta günlük 1 saat yürüyüş.
3. hafta
Birinci 25 dakika yürüyüş. 5 dakika hafif tempo koşu.
İkinci gün 20 dakika yürüyüş 10 hafif tempo dakika koşu.
üçüncü gün 20 dakika yürüyüş 10 hafif tempo dakika koşu.
dördüncü gün 15 dakika yürüyüş 15 hafif tempo dakika koşu
beşinci gün 15 dakika yürüyüş 15 hafif tempo dakika koşu
altıncı gün 5 dakika yürüyüş, 20 dakika hafif tempo koşu, 5 dakika yürüyüş.
yedinci gün 5 dakika yürüyüş, 20 dakika hafif tempo koşu, 5 dakika yürüyüş.
4. hafta 30 dakika hafif tempolu koşu.

1 ayda kalp sağlığını sağlam toparlarsın. Bunlara başlamadan önce doktoruna sor, Mümkünse kalp atışlarını takip eden teknolojik saat vs tak. Dideral kalp atış hızını yüzde 20-30 oranında azaltacağı için internetteki hedef kalp atış sayılarına ulaşamama ihtimalin var.

benimde taşikardi ve tansiyon sorunum vardı. Sonrasında sağlam ve düzenli yürüyüş/koşu yapmaya başlamıştım. 2 ay içinde tüm sorunlarım düzeldi. Sporu bıraktım şuan yine kalp atış hızım fazladır ama kafaya takmıyorum.
Hareketsizlik/sağlıksız beslenme ve alkol bu tarz bir yaşam süren herkesin kalbi hızlı atmakta, 1-2 dakkalık hafif tempo koşsa bile nefes nefese kalacaktır.