ornek olarak soylemek gerekirse ne tur bir urun sattiginizi bilmiyorum fakat her urun icin 1 adet domain satin alip paravan olarak kullanmak istiyorsam ben kurdugum sitelere gene ana sitemde yer alan 1300 urunu yada benzer urunleri ekleyerek baglanti cikisi yapmak yerine, urunler ile alakali icerik ureterek baglanti vermeyi tercih ederdim. yani ozetlemek gerekirse long tail kelimeler ile acacagim paravan sitelerde hem arama sonuclarindan trafik toplamaya calisirdim ve edindigim potansiyel musteri trafigini ana siteme yonlendirerek donusum/satis yakalamaya calisir ayni zamanda da organik trafik alan bir siteye sahip oldugum icin cikis yapacagim baglantilarinda daha degerli olacagini dusunuyorum
Aslında tam olarak şu şekilde kurgulamıştım, 6 adet domain tescil edeceğim bu markaların isminin geçtiği 6 adet. 1300 tane ürünü 6 adet bu blog sitesinde kategorilere ayrıştırıp başlık açacağım.
XXX Marka XX601 Kodlu Ürünün İncelemesi, Fiyatı, Kampanyaları gibi bir başlık atacağım her ürüne. Bu başlıkların içinde de ürünün detaylı incelemeleri fotoğrafları ve renk beden seçenekleri ve teknik özellikleri olacak. Yazının sonunda da kendi markama ait domain linkini koymayı planlıyorum.
Ürünler renk çeşitleri ile beraber 1300 adet aslında bu adet sayısını her model için 1 başlık açmaya karar verip azaltabilirim yani her markanın bloğu için 5-6 tane kategori ve 50-100 adet arası ürün başlığı olacaktır bu sayede. Model olarak 400-500 model anca vardır renk çeşidi devreye girince 1300-1500 arası çıkıyor. Her model için 1 başlık uygun içine diğer renkleri eklemek hem başlığın yazısını uzatacak daha da çeşitlendirecektir.