constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Direk mesajımı alıntılayabilirdiniz sorun değil.
Her şeyin bir yaşı olması gerektiğine inanıyorum.
Telefon kullanmanın, sosyal medya hesabı açmanın, sevgili yapmanın.
Yasak koymak demek, döverim, söverim, sana zarar veririm anlamında algılanıyor nedense.
Böylesine bir yasak tabii ki gençlerin üzerinde daha olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Etrafım da sosyal medyayı aktif olarak kullanan daha reşit olmamış gençlerin psikolojilerinin gitgide bozulmaya başladığını görüyorum.
Az önce Trabzonlu bir kızın (yaş max 10) burnuna bant yapıştırıp burnunda ki eğriliğini yok etmeye çalıştığını gördüm.
Babası gülerek kızım biz Trabzonluyuz diyordu.
Sosyal medya daha küçücük kızların bile estetik kaygılarla büyümesine sebep oluyor.

Bunlar daha çok masumane örnekler.
Sosyal medya üzerinden akran zorbalığı (özellikler kız çocuklarında) çok yaygın.
Ağır hakaretler, küfürler, tehditler, iftiralar havada uçuşuyor.
Derslerine çalışması, sınavlarına hazırlanması gereken kızlar sosyal medyada psikolojik şiddetin sınırlarını zorluyor.
Arkadaşıyla okul da uğraştığı yetmiyormuş gibi birde eve gittiğinde telefondan taciz etmeye başlıyor.
Okuyacak, ders notları iyi çocuklar bile bu ucubeler yüzünden okuldan soğuyor.

Her özgürlüğü batılılık, her yasağı ortadoğululuk algılamayı bırakın.
Başımıza gelenler zaten bu sınırsız özgürlük anlayışından dolayı geldi.
ellerıne saglık hocam bahsettıgıniz zihniyetten kurtulmadıkca ahlaki ve kültürel bozulmaların ününe asla geçemeyiz . Özellikle '' Her özgürlüğü batılılık, her yasağı ortadoğululuk algılamayı bırakın.
Başımıza gelenler zaten bu sınırsız özgürlük anlayışından dolayı geldi '' bu sözleriniz emin olun bilinçli her insanın sözleridir siz cizginizi bozmayın allah sizin gibilerin sayılarını artırsın bilincli nesiller yetiştirsin