Hocam ben bir çözüm önerisi için bu konuyu açmadığımı belirteyim öncelikle. Amacım bu meselelerin yayılmasını sağlamak ve bununla ilgili çözümü Google tarafındaki çalışanların bulması. Google sonuçta bir firma. Son yıllarda attığı adımlarla insanların emeklerini yerle bir etti. Yandex bile sorunsuz çalışırken dünyanın en büyük arama motorunun aradığımız bir sonucu bile doğru sergileyemeyip bu kadar açık bırakması ve manipüleye bu kadar açık olması sinir bozucu. Tek derdim bu.
Çözüm ürete ürete sorunlu bir algoritmayı sorunsuz gibi sergilemeye başladık. Zaten bizim de en büyük hatamız bu. Algoritmanın bozuk olduğunu kabul edip feedback vermemiz lazım. Her yer çalkalanmadan bu adamlar bu sorunları çözmeyecek. Bu nedenle olan hepimize olacak. Ya her şeyi düzeltecekler ya da tamamen saçma sapan bir hal alacak. Bu yöntemleri kullananlar en basit kelimelerde bile şu an algoritmayı manipüle edebilir.
Elbette siz olsanız ne yapardınız diye soruyorsanız; trafik verisini saatlere, günlere değil, haftalara ve aylara yayardım. Böylece haftalarca, aylarca gerçek trafik almayan bir web sayfası 5 dakika içinde trafik verildiğinde zirveye çıkıp 72 saat kalmazdı orada. Bu tamamen saçmalık. Gerçekten trafik ve kullanıcı deneyimi odaklı bir algoritma var ise maliyeti düşük yöntemler ile spam yaparak kimseyi zirveye almaz. Bu kadar basit bir şeyi çözmeyip onlarca saçma sapan algoritma getirdiler ve web ayda 2-3 kez taranıyor; ne olduğunu bilmediğimiz algoritmalar tarafından.
İnsanların çabası; emeği bu kadar basit olamaz. Sen aylarını verip 1. sırada olacaksın ve saatlerce bir metin için içerik oluşturup kullanıcıya doğru yanıtları vereceksin ama saçma sapan bir sayfaya trafik verdiğinde bir başkası üstünde olacak. 72 saat de dursa orada, 5-10 dolara gider 100 tane domain alır ve çok para kazandıran bir sektördeysen senin üzerinde durur.
Kısacası ortak derdimiz daha büyük. Çözüm bulunması için bazı şeylerin yayılması gerekiyor. Yayılmadığında çözüm de bulunamıyor.
Özellikle google community taraflarına bu konuları açarsanız daha yararlı olur. Başka diyebileceğim bir şey yok galiba...... Klasik google ne dersek boş