Bazı arkadaşlar ortadoğu zihniyeti ile yasaklayın demişler. Bak güzel kardeşim. Hiç birşey bilmiyorsan konudan ibret al. Sen çocuğuna yasak koyarsan, ortada olandan mahrum bırakırsan. O çocuk senden korkusuna yarın allah başa vermesin t*cavuz e uğrasa gelip baba benim başıma bu geldi diyemez. Yasaklamak yerine bilinçlendirip, sizinle her konuyu rahatça konuşabilir bir biçimde yetiştirin. Bak konudaki arkadaşın muhattap olduğu hanım kızımız, hemen bir güvendiğine korkmadan derdini anlatabilmiş. Ya yasakçı bir adam olsaydı konu sahibi, babam döver abim kızar annem yasakladı diye korkseydı kızcağız. Acıcık Türk medeniyetine göre çocuk yetiştirin. Bırakın ortadoğulul kafa yapısını.
Aynen hocam, yasaklamakla olacak işler değil. Eğer yasak koyarsanız, daha çok ilgisini çekecektir. Ben dayısı olmama rağmen ağlayarak aradı durumu bana izah etti. Çözeriz kızım deyip ben devreye girdim. Başına da bir iş gelmedi. Ama herkesin çocuğu bu kadarını düşünmeyebilir. Çocuk sonuçta. Hem çocuklarınıza ne yapması gerektiğini söyleyip, hem de karşılarına çıkacak problemlerde yol gösterici olup destek verin. Gerisi bir şekilde geliyor. Yeğenim benim çocuğum gibi büyüdü, hep yanında olduğumuz için paylaşabiliyor. Gizlemiyor.